Review Best Movie!



Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Assalammualaikum dan Hai semua! Sihat? Alhamdulillah kalau semua sihat dan Alhamdulillah kalau tak sihat juga sebab sakit itu datangnya daripada Allah dan penghapus dosa tapi tiada sesiapa yang nak sakit kan?
Okay.. Pada petang yang cuaca baik ni, aku pun nak review movie yang aku dah tengok baru-baru ni. Sebenarnya daripada hari tu nak update review movie tapi internet pula buat hal.. Arghh!



Trailer movie ni aku mula tengok kat asrama lagi. Baru tengok trailer, dah menjerit kau! Siapa je yang tak terkejut kan.. Dah nama pun cerita seram.. Movie yang tengah hot kat wayang sekarang ni ialah THE CONJURING 2. Serius talk, sampai sekarang terbayang-bayang jalan cerita tu, tak boleh nak move on.
THE CONJURING 2 ni lebih menekankan tentang kekeluargaan, kasih sayang, sifat kemanusiaan dan cinta. 

Part yang paling sedih, yang buatkan aku menangis part yang Ed and adik beradik Janet berkumpul, bernyanyi sama-sama. Ed sedaya upaya buat mereka happy untuk hilangkan rasa takut dan risau termasuklah mak dia.. Okay aku menangis and tersentuh dengan cerita tu.

And the special thing ialah, cerita ni penuh dengan tanda tanya.. Mula-mula tengok, memang tak faham and blur sebab banyak sangat hantu yang terlibat. Rupa-rupanya semua tu jelmaan si roh jahat yang saja nak kelirukan diorang. Upssss aku dah tercerita lah pulak. Hahahahaha seram ke tak? Pada pandangan aku, seram lah juga. Sampai tutup mata, buka sikittttt je ruang. Hahaha Banyak kejutan dengan sound effect yang bagus. Rasa nak tengok untuk kali yang kedua weh..



Part paling sweet Ed dengan Loraine. Loraine diberitahu dalam mimpi oleh roh jahat tu yang Ed akan mati. Perkara tu yang membuatkan Loraine takut untuk kehilangan Ed. Sedih sebenarnya part tu. Kalau dalam Islam, makhluk yang jenis macam tu, sengaja je nak menakut-nakutkan kita, buat kita sesat sedangkan ajal maut itu ditangan Allah kan. Lain agamanya.

Cerita hantu mat saleh ni, hantu dia agak brutal sikit, ganas sangat, sampai tercampak-campak barang dalam rumah and boleh menyebabkan kematian. Menakutkan kan. Huhuhu Bila aku tengok ending THE CONJURING 2, dia bagi tahu yang filem tu diambil daripada kisah benar yang berlaku pada bandar tu. Watak yang sama cuma pelakon yang berbeza. Siapa yang tengok THE CONJURING yang first2 tu, hah itu pun daripada kisah benar.

Memang daripada mula cerita, asyik menjerit je aku dengan sayang abadiss aku. Bila habis cerita, lampu terpasang, semua orang dok pandang kiteorang. Hahaha.. Susah kalau si pengecut tengok cerita hantu ni. Tapi memang best..

Lain orang, lain pendapat masing-masing. Mungkin ada yang diantara korang kata tak seram langsung! Yela berani lah katakan. Hahaha Pada aku, bukan soal seram ke tak seram. Tapi mesej yang dia nak sampaikan pada semua orang. Memang best cerita ni. Tengok lah nanti.. Hehehehe Apa-apa pun selamat berjaya dalam berdepan dengan segala ketakutan.

3 comments:

  1. but for me, yang first lagi seram. second ni dia byk terkejut je lol

    ReplyDelete
  2. Hehehe bg kita cerita ni tak seram. Tapi takdak la sampai tak seram langsung. Haha cuma ada 1,2 part mmg terkejut namati. Hahha yg lain okay. Tapi mmg best. Yg tak tgok lagikorang kena tgok sebab dia based on true story.

    ReplyDelete

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..