Kepada Allah Aku Berserah..


hai hai hai! Anyeong! Apa habak? Dah lama tak bercerito naa.. Cepatnya masa berlalu.. Sekarang dah bulan disember. Next year, dah tahun baru, 2016 pulak tu. Mak oii.. Makin meningkat umur aku, makin meningkatlah berat badan aku. Hahaha

Semalam jalan-jalan dengan Team Taska Manja Faira Safwa di Kuala Lumpur.. Pergi ice skating kat IOI City Mall dengan I-City Water World! Hujung minggu kan.. Biasalah! Ramai gila weh! Aku pergi water world pun bukannya mandi pun. Masuk, duduk je.. Malu lah nak mandi. Even pakai tudung pun, tutup dada, ke hulu ke hilir nanti orang pandang susuk tubuh kita, dengan baju yang basah melekap kat badan! Peghh mengancam..! *pandangatas Itulah sebabnya aku tak join mandi sekali. Ice skating aku tak pandai dan takut nak main. Aku dah lah tak pernah main. Lepas tu, ramai pulak orang. Kang aku lambat sikit, orang langgar aku macam mana? Hah! Aku dah lah tak reti. Haha

Alhamdulillah.. Aku ada dapat temuduga. Temuduga apa? Temuduga apa tu, aku tak boleh nak bagi tahu lah. Karang tak jadi kang, buat malu aku saja. Tentulah kerajaan. Andai kata aku dapat and pass temuduga tu, aku akan bagi tahu okay. Nak minta korang doakan supaya semua berjalan dengan lancar. Berdasarkan pengalaman aku. ini kali yang ke tiga aku pergi temuduga. Frist and second, SPA. and Third.. shhhh secret.. Ni pun aku baru je lepas study sesikit. Belum secara menyeluruh lagi lah. Aku ni ada masalah sikit tau. Aku kalau dah nervous, takut, nanti bila nak jawab soalan panel, dengan secara tiba-tibanya aku akan cakap laju gila dannnn gagap! Okay ni yang aku paling tak suka dan takut sangat kalau jadi sekali lagi! Gagap bila nervous weh.. Ada tips tak? Kadang, perut tiba-tiba memulas, rasa nak terkucil lah, tekak kering lah. Eyyyy tak faham aku.. Pleasee korang.. Ada tips tak? Komen link blog tips sikit..

Ibu akulah yang nampak gembira bila aku dapat temuduga. Temuduga je ibu. Dapat ke tak dapat ke, aku pun tak tahu. Berserah je lah pada Allah. Siapa je yang tak nak sambung belajar kan? Semua orang nak. Ada abang senior cakap second intake, confirm dapat. Betul ke? Confirm ke tak, aku tak boleh mengharap sangat sebab aku sedar kedudukan aku macam mana. Tapi yang penting, Ibu, Jia akan cuba buat yang terbaik untuk kali ketiga ni. Doakan aku.. Kepada Allah sahaja aku berserah..