I Love Blogging "Aku adalah Aku"



Alhamdulillah.. Cuaca mendung dan terasa sejuk sikit.. Cool.. Dalam beberapa hari ni, tak hujan pun.. Hujan pun kejab je, lepas tu okay balik. Kalau tak hujan pun, mendung jek.. Kalau tak hujan and tak mendung, malam mesti sejuk lain macam. Hah macam tulah cuaca sejak akhir-akhir ni, tak stabil.. Mungkin nak hadirnya bulan Ramadhan? Ramadhan kan maksud dia panas terik.. Ya Allah.. Temukan aku dengan Ramadhan-Mu.. Jujur.. Aku rasa tak sabar.. Hahahaha.. and Im really hope, puasa tahun ni kasi full terus! Wahhhh..



Aku suka penulisan.. Baca blog orang, blogwalking kan, bila ada mood baca.. Then, baca.. Bila ada ilham, aku coretkan. Tak kisahlah apa yang ada dalam kepala benak kat kepala aku ni. Hahaha.. Tapi aku ni boleh dikategorikan sebagai cepat bosan lah jugak. Dok tahu kenapa.. Dengan blog, dok la.. Hahahaha Aku suka blogging! I Love Blogging! Why?

Sebab aku boleh share segala-galanya pada semua orang. Walaupun aku bukan macam Lyssa Faizureen, Kak Uzu a.k.a. Emas Putih, Kak Fatin Liyana, Ben Ashaari, Irine Nadia, Yuyu Zulaikha, Haniz Zalikha, Diari Jejaka Hangat, Wanaseoby, peghhh ramai gila aku nak sebut.. Ina Ainaa… hurm ramailah.. Aku memang follow blog diorang. Dan aku follow secara live sekali di Instagram diorang. Sikit jeaku cakap. Memang berbeza dengan hidup aku..



Aku tak ada buat tutorial.. Aku tak nak bagi tips pasal kesihatan atau bercinta ke apa.. Nothing. Taka da langsung.. Aku tak ada buat segmen TIP TOP, ramai sponsor.. Tak ada.. Aku taka da followers yang berkepuk2.. Tak ada. Aku tak ambil coretan diorang. Melainkan aku credit. Aku sukaa tengok perkembangan diorang.. Aku suka.. Kadang-kadang aku terfikir.. “Kalaulah aku macam diorang…” No! In mind set is NO! Aku adalah Aku! Aku nak orang kenal aku sebagai aku sahaja.. Sebab tujuan aku buat blog, untuk share semua pasal aku, life aku, persekitaran, apa yang aku rasa, pengalaman aku.. And everything about me.. Aku nak share penulisan aku..

Jealous? Hey bodohlah aku kalau aku kata tak kan..? Bagus apa jealous.. As motivation for ourself (ohmyenglish). Lagi pun jealous benda baik kan.. Sampai blogger tip top siap peril aku lagi.. Terasa lah sikit.. Hahahahaha but aku tak kisah and tak ambil hati. Sebab aku just gurau and puji.. bukan kutuk.. Itu peribadi aku.. Aku tak nak orang gelar aku sebagai ‘copy caters’.. Eeeeee buruk nau bunyinya kan.. Pleaseelahh… Kan dulu pernah ada kes, yang copy template orang bulat-bulat.. Itu namanya PENCURI! Dosa tau.. So, jangan jangan jangan.. Tak baik.. Kalau tak tahu guna blog, hias2 blog, just guna simple template saja.. senang.. blogskin.. kan?



Ingatkan senang jadi blogger.. Daripada aku mengengsot, lepas tu merangkak, now sekarang aku bertatih-tatih lagi dalam berjalan.. Kadang-kadang jatuh.. dan jatuh. Pageview pun dah berkurang sebab aku dah tak active sangat.. Hurm. One day aku pasti akan balas balik kunjungan korang. Gara-gara laptop aku ni ah.. Macam sibut khinzir.. Geram je tau.. Mula-mula memang laju, lepas tu dia lambat.. Mengada betul.. Nyampah pulak tu.. Tak pe.. Its okay.. Dia nak bermanja-manja.. Kita bagi kan..



Bagi aku, setiap blog ada keistimewaannya sendiri.. Followers ramai sebab owner blog cantik.. Followers ramai sebab tuto yang superb!! Followers ramai sebab banyak tips2 yang berguna. Followers ramai sebab penulisan owner blog tu sendiri.. Followers ramai sebab selalu buat giveaway gempak gila bapak punya! So korang rasa korang takat yang mana? Atau mungkin followers korang ramai sebab korang join segmen blogwalking then orang jenjalan kat blog korang lepas tu follow korang.. Macam tu? Macam tu ke?


Korang rasa korang yang macam mana…?

aku lebih suka update blog
dalam keadaan yang sunyi. tengah2 malam, orang dah tido..
tak pun macam sekarang.. sunyi sepi..
tak ada sebarang gangguan..
hanya aku dan lagu.. :)
the sweet instrumental..


5 comments:

  1. Saya pun suka tulis & baca blog orang.. Dapat tahu pendapat orang lain. :)

    ReplyDelete
  2. ain takat follow memollow ja. hahaha tapi tak semua follow balik :') hahaha. tak eksah pun yang penting dpt baca cerita2 kalian :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololololo itu lumrah dalam dunia blogger.. biasalah tu.. keep it up.. ;)

      Delete
  3. setakat ini..saya rasa saya blogger syok sendiri :l huhu

    wish you the best orang melaka huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah tu syafiq.. mula2 je rasa syok sendiri.. rasa dunia blogger ni aku yang punya.. hahahaha keep blogging syafiq. fighting!!

      Delete

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..