Zaman Kebodohanku, Dah Mati..

Assalammualaikum... Sejak akhir-akhir ni, nuna macam kerap juga buka blog, blogwalking.. Mungkin sebab bosan..? atau tak ada kerja..? atau ada masa terluang..? 😨

Rasalah.. Rasa sikit-sikit perubahan diri Nuna.. Sangat perasan.. Selalu kita akan cakap "Orang tak pernah nak faham aku.." Tapi sebelum Nuna cakap macam tu, Nuna fikir.. Pernah ke Nuna faham orang? πŸ˜”πŸ˜”

Kadang2 sebelum tidur, mesti menangis.. Tak menangis pun sedih kejab.. Kenangkan apa yang dah berlaku baru-baru ni.. Manusia tak sempurnakan...

Nak tahu tak apa yang membuatkan manusia senang berubah? Yela kita selalu cakap hati manusia ni berubah-ubah.. Bagi Nuna, manusia berubah kerana keadaan sekeliling dia.. Dengan kawan dia macam tu, agak-agaknya sampai bila dia nak berpura-purakan? Ada juga manusia yang berubah sebab teman hidup dia.. Teman hidup dia buat hal.. Then, dia pun berubah..

Nuna mengaku Nuna berubah.. Apa yang membuatkan Nuna berubah? Nuna susah nak percayakan sesiapa lagi... Dah dua orang buat Nuna macam ni... Tahu tak sakit dia kat mana? Kat sini... πŸ’”πŸ’”πŸ’”πŸ’”πŸ’”

Tak tahulah kenapa.. Kadang2 benci sangat-sangat... Sangat-sangat.. Tapi Nuna yang cuba pujuk hati sendiri.. Nuna yang kawal hati sendiri.. Bila umur dah semakin meningkat, dah tak boleh nak harapkan orang dah.. Kita kena cari jalan penyelesaiannya.. Kena hadap juga.. Walaupun susah..

Sekarang, Nuna yang lama, yang bodoh, yang lurus, yang mudah diperbodoh, mudah dipermainkan , mudah diperkotak-katilkan, yang orang dok pijak kepala Nuna, tapi Nuna buat derk je.. Macam tak ada perasaan.. Itu dulu.. Waktu zaman kebodohan aku....

Tapi sekarang, Nuna rasa, Nuna malas nak bagi muka bila orang buat macam ni.. Too much! 😭😭😭😭 Yang sakitnya hati aku.. See? Jaga hati orang, sampai hati sendiri pun tak terjaga...

Apa pendapat korang? 😩😩😩


3 comments:

  1. As long as berubah jadi lebih baik it's okay la awak ;) nak jaga hati semua orang mmg susah ,kita cuba ja mana yang mmpu . k awak namo sedih2 :)

    ReplyDelete
  2. boleh.. xde masalah.. berubahlah ke arah yg lebih positif dan org sekelingpon merasakan anjakan paradigma tersebut.. xpaya sedih sangat lah.. kebahagian sempurna bkn disini

    ReplyDelete

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..