Pasrah Redha Berserah..

Assalammualaikum! 

Seminggu je aku kerja kat Dataran Pahlawan. Peghh sumpah penat.. Banyak benda nak kena ingat nak kena hafal lagi, nak kena susun lagi. Dekat sebulan jugak lah aku dah lama tak update blog. First sebab kepala aku stuck! Tak tahu nak update apa.. Kedua sebab aku busy dengan kerja and penat gila. And third is aku frust gila..

Tahukan result penggal tiga stpm 2014 dah keluar minggu lepas? Masa aku exam penggal satu dulu result aku boleh lah tahan. Aku boleh lah accept lagi aw. Penggal dua result aku, aku boleh sabar lagi and boleh accept.. Tapi bila tiba penggal tiga, nak luruh jantung aku weh..! Serius! Waktu tu aku tengah kerja. Aku memang rasa macam nak bunuh diri.. Aku tenung je gunting besau kat depan mata aku. Kalau aku tak ada iman, dah lama aku bunuh diri.. Peghhh siapa yang tak tahan bila dapat tahu result dia macam tu weh.. Tambah masalah dengan sorang lagi ni. Lagi benak kepala otak aku.. Kadang-kadangkan belajar ni boleh buat aku jadi gila tau!

Kalau memang tak boleh terima sampai sekarang.. Aku tak boleh terima result aku macam tu. Sebelum tidur, rutin aku, aku memang menangis sebab kenangkan result aku tuh. Baik duduk dalam hutan.. Senang! Tapi entah-entah monyet, beruang, singa, harimau pun pergi sekolah tak? Banyak benda kene berlajar. Pakwe aku cakap jangan putus asa.. Kita semua pandai. Aku tahulah result kau okay.. Senanglah cakap. Kau tak berada kat tempat aku.. Solotep mulut kau kanggg! Geram je aku.. Bosanlah! Nasihat benda yang sama jek.. Tak ada ke benda yang lain.. Stress! Tension!


Tiba-tiba je tadi, tangan aku gatal sangat pergi google and search ‘Cara mengatasi kegagalan’.. Banyak lah juga tips. Lega sikit hati aku. Lepas tu aku buka MPM balik. Tatap sampai lebam result aku. Baru dapat balik semangat tu. Hidup ni penuh dengan pancaroba kan.. Kenapa ek? Kenapa nak belajar pun susah? Hurm.. Serius aku tertekan sangat. Kerja aku lepas dapat result, menangis menangis menangis.. Aku ni budak lembik. Aku ni budak kuat menangis.. Lemah.. Pakwe and ibu aku cakap aku ni macam budak kecik.. Geram je aku.. Aku tak tahulah kenapa.. Sakit dia sampai sekarang terasa. Stress..! 

3 comments:

  1. jangan rasa down sgt awak...akk pun dulu amek stpm...mmg stress...lg pun mmg stpm ni antare exam yg tersusah kat dunia...insyaAllah...kalau nak buat ulangan pun bole...yg penting teruskan hidup..

    ReplyDelete
  2. SALAM DAN HI , ANDA BERADA DI SENARAI TAGGING SAYA UNTUK MENYERTAI 'IPHONE 5S GIVEAWAY BY SYAFIQ SPECKI' JEMPUT SERTAI DAN MENANGI HADIAH LUMAYAN INI . ---> KLIK SINI UNTUK SERTAI<---

    ReplyDelete
  3. Let it go dengan redha ya nuna. Sure yuna boleh hadapi dengan tenang result tu ;) cayo!

    hi dear ;)
    jemput join iPhone 5S GA ya :)

    ReplyDelete

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..