Tips : Kulit Licin dan Hilangkan Bintik Putih.

Assalammualaikum.. Now tengah tonton BMB 2014.. Jujur Nuna cakap.. Nampak bosan sikit.. Mungkin baru permulaan. Adalah juga yang best, tapi tak adalah tahap yang tinggi. By the way, teruskan usaha hingga berjaya. Berlawak bukannya senang pun kan. Harap2 dapat challenge Achey. Hahahahaha

Tak nak cerita pasal tu dah! Nuna nak share sesuatu yang mungkin korang tak tahu dan mungkin kurang tahu atau mungkin juga yang sememangnya dah tahu. Okey sangat pening!

Macam mana nak hilangkan bintik-bintik putih, dan pada masa yang sama kulit yang licin? Hah! Tadi Nuna baru je buat! Tips ni tak perlukan kos! Tak payah pergi spa bebagai! Tak payah beli barang mahal2! Apa kata cuba cara tradisional jek? hurm?

Tips ni dari Cikgu akak Nuna yang nombor dua. Dah lama juga! Nuna sebenarnya takut nak try, ah biarkanlah akak Nuna yang buat dulu. Lepas akak Nuna yang first pula buat! Okey, respon yang positif! Nuna pun try.. :D Suka suka! :D

Okay, korang kena MASAK AIR PUTIH (panaskan).. Dah masak? Tuangkan dalam kole atau mangkuk yang besar dan tinggi sikit.. :) Lepas tu, guna tuala bersih, TUTUPKAN kepala dan kole yang berisi air panas tu. Macam berselubung lah! Tutup jangan sampai terbuka sikit! Kalau panas tu, bukalah sikit kan. Tak adalah kejam sangat! Hahahaha Tunggulah dalam lima hingga sepuluh minit.

So, muka kita akan basah dengan wap air panas tu. Kalau wap air panas tu dah kurang, tiup air panas tu, nanti wap dia keluar! Hah tahu kan? Sambil-sambil berselubung tu, ambil tuala yang korang guna tu, gosok perlahan-lahan kat muka. Gosok kat bahagian yang korang rasa ada bintik-bintik putih.. Lagi lama masa, lagi bagus! Lakukan dengan kerap okey? Rajin-rajinkanlah diri anda.. :D

apa-apa pun bergantung kepada kulit masing-masing. Buat masa ni, kulit akak2 Nuna okey and tak ada masalah pun guna cara ni.. Kulit Nuna okey jek. Licin lepas buat treatment tu! Hahahaha serius tak tipu. Tapi kalau tak sesuai dengan kulit, jangan buat k? :) Gud luck!


4 comments:

  1. Salam :) 1st time lawat kat blog yg cute ni. Em, dulu pena juga nak buat, tapi mugkin dalam sebulan sekali. Pastu dah jadi malas. Hehe memang bagus ni, wap tu akan buka kan liang roma kat muka kita. pastu klw rajin lg boleh guna scrub. Gosok plahan2..cuci muka guna air sejuk tuk tutupkn liang roma tu balik.

    ReplyDelete
  2. Good tips. Nak cuba lah. Anyway jemput singgah blog saya ya :)
    http://hadirasoul.blogspot.com/2014/04/april-may-ga-by-amirah.html

    ReplyDelete
  3. salam, gud tips, thnks for sharing, tp bg sha guna shiseido ja sng..hihi..kdg2 ada lah juga bntk2 putih tu dtg..

    ReplyDelete

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..