Kenangan Oh Kenangan..

"Berlari ku mengejar.. Namun cahayanya makin pudar.. Ohhhh"

Hah itu bait-bait lagu dari Tomok yang bertajuk 'Aku Datang'.. Assalammualaikum.. Harap korang sihat selalu. Malam ni topik agak pelik and annoying gitu! Hahaha annoying ke? Tak suka? Tak suka pun kena baca juga. Sambil buat kerja akak Nuna, Nuna pun terfikir nak update blog. Huhuhu kira ambil kesempatanlah juga! Penat woo! Banyak page yang kena translate ke BI guna Citcat. Seacrh je kat google, lepas tu klik link yang pertama... :)

Minggu ni minggu rushingg bagi Nuna and kawan-kawan sebab exam semakin hampir. Stress and tension lah juga. Pernah suatu petang kat dalam dorm, Nuna macam orang gila! Kawan-kawan Nuna pelik je tengok Nuna. Hahahahaha "Dah lah Nuna, kau pergilah tidur, rehat..." Nuna dengar Nuna ketawa.. Waktu tu Nuna baru balik stay back study dengan kawan-kawan. Balik pukul 5 petang. Bila balik jek, Nuna golek-golek kat bawah, merengek tak tentu fasal, menangis tapi tak menangis, geram waktu tu, nak marah pun ada, sakit hati waktu tu, happy pun ada juga. Waktu tu seribu satu perasaan semuanya bergabung MELETUP! hahahaha sebab tu jadi macam tuh.. Past is past right? :) Itulah kenangan.. Nuna coretkan kenangan dalam blog. Nanti dah kahwin, dah ada anak, suruh anak baca.. Mesti anak Nuna terkekek-kekek ketawakan Mama dia lepas tu cakap "Entah apa-apalah mama ni.. Ape pun tak boleh!" Hahahahaha

Kenangan yang paling best sekali waktu Nuna darjah lima! Hahahahaha waktu tu kan kecil lagi, tak matang, kanak-kanak hanya fikirkan keseronokan saja. Masalah tak ada maa! Huhuhu so, gunakanlah peluang sehabis baik! Kah3 Waktu tu akhir tahun, dah nak habis sekolah and tak belajar lah kan. Kawan Nuna ajak satu kelas main doktor-doktor hospital gila! Hahahahahha memang gila lah jawabnya! Tangkap orang gila sana, tangkap orang gila sini.. Memang lawak! Hahahaha Pulak Nuna nak jadi orang gila kan.. -_- Tentulah nak jadi Doktor. Penat nak layan pesakit gila. Hahahahaha lawak2.

Nuna ingat lagi Nuna tersilap minum air botol kawan. Nuna minum air betul kawan lelaki Nuna. Hahahaha yela! Botol dahlah sama! Manalah tak tersalahnya. Habis Nuna dimarahnya. Kah3. Nuna ingat lagi waktu sekolah Nuna, kawan-kawan Nuna ejek Nuna "Mulut Besar".. Hahahahaha kelakar! Rindu nak dengar orang panggil Nuna macam tuh. Bila usia mencecah 19 tahun, dah besar panjang, manalah nak ejek-ejek lagi kan.. Macam budak-budak jek.. Now, kat kelas, kawan-kawan just lable kan Nuna sebagai Bedah jek! Hahahaha Dalam kelas Nuna ada Joyah, Senah, Midah, macam-macamlah! Hahahaha kelakar sangat kelakar!

And the best moment in my life is waktu darjah enam! Hahahaha kene duduk dengan budak yang digelar Tin Kosong oleh Cikgu Harizawati. Nuna ingat lagi cikgu tu tau! Cikgu tu baik and cantik. Dah kahwin dah waktu Nuna darjah enam tu.. :) Tin kosong selalu sakat Nuna, sakit kan hati Nuna.. Menyirap lah juga. Sampai Nuna menangis pun ada.. Huhuhu Tapi itu semua kenangan..

The bad moment paling sadisss sekali ialah Nuna pernah dipukul oleh Tin kosong jugakk .. -_- tak guna kau lelaki! Hahahahaha :') Bila diingat-ingatkan balik, memang sedih juga lah.. Sebab selama Nuna hidup, dia seorang saja yang pernah pukul Nuna kat kepala.. Sakitlah juga! Hahahahaha terasa macam baru semalam dia pukul Nuna.. Hahahahahhaaha stiill terasa sampai sekarang.. :p Menangis aku waktu tu jugak! Sakit hati Tuhan saja yang tahu.. benci memanglah benci.. Tapi sayang and cinta tetap menang! :D Hahahahaha Sekarang just stalker-stalker kat facebook and twitter dia jek.. Tak follow and add pun.. Hurm nak memang nak.. Tapi baik tak payah.. Kang lagi parah! Hahahahahaha

Nantilah sambung balik "Kenangan Oh kenangan-Episod 2" punyaa... hahahahahaha tata Assalammualaikum




No comments:

Post a Comment

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..