Positif! Bermula dari diri sendiri! Hwaiting!!

Melayani kerenah wifi yang slow! Slow Down lagu Selena Gomez tu! Hahahaha eh bukanlah! Memandai jek korang tokok tambah.. Keh3 :p Kat facebook dorang asyik post gambar orang tunang jek! Tak tunang, kahwin! Tak kahwin, tunang! Upsss bukan kahwin, Nikah! Huhuhu :D Terasa cemburu pulak.. Baru-baru ni pun Nuna dapat tahu yang Fizz Fairuz pun dah selamat dinikahkan dengan Almy Nadia. Almy cantik and comel sangat waktu pernikahan dia.. Jodoh.. Kalau Allah dah tetapkan sejak azali lagi dia tu jodoh kita, jawapannya tetap jodoh kita. Tiada siapa yang dapat menentang. Kan?

Err hari ini jadi model lah pulak.. Hahahahaha Tengah dengar lagu Adele Set Fire To The Rain.. Sedih pulak mendengoonyaa! Ahhh dah nak jam tiga lah pulak! Terasa malasnya nak balik asrama.. :( Sejak akhir-akhir ni asyik fikir negatif jek. Baru je tadi berangan Nuna jadi kaya, pandu kita Audi. Tapi dalam mimpi dapat pandu kereta Myvi Jek! Hahahahaha kehendak tidak dipenuhi dengan sepenuhnya. Okay termasuk subjek Ekonomi Asas pulakk.. hahaha kelakar jek!

Sebenarnya Nuna dengan kawan-kawan Nuna still berada dalam dilema lagi. Tapi kami slow-slow dulu.. Nuna sedang check list kesilapan Nuna juga. Hurm? Biar Nunalah yang beralah. Kalaulah semuanya diam jek, bila nak habis kan? -_- :) Mengalah adalah jawapan yang terbaik.. :)

Pokok pun jadilah Nuna.. Pokok tu sebenarnya ada semut tahu tak! Nuna pandang je semut tu berjalan.. Takut-takut tengah posing maut gituw, kang dia serang Nuna kang.. Hahahaha Nuna oh Nuna.. Makin chubby aku tengok kau nih! Ibu Nuna cakap "Orang dok asrama makin kurus, kau makin tembam aku tengok!" Hahahahahaha biaulahh! Bak kata kawan aku si Aien tu, hati manyak senang! :D Huhuhu
Alhamdulillah still bernafas and sihat lagi. Harap-harap kekal sampai bila-bila..

Pose ni akak Nuna yang cadangkan! Hahahaha kat sekolah adik Nuna. Melawat dia kejab. Tengah tunggu budak tu mandi, berjanggut Nuna tunggu. Tu yang mencapup kejab. Akak Nuna rajin pulak melayan aku ni.. Aku pun apa lagi? Capup lah habis2! Tapi tak banyak lah.. Sebab mood kurenng waktu tuh.. :) Gambar ni spoil sikit.. :) but i set fireeee to the rainn.... Rasa nak nyanyi je lagu tuh.. Huhuhu

19 Mei! Tarikh banyak keramat! Exam besar aku untuk sem dua ni. Lepas tu sem 3! Lepas tu habis! Lepas tu sambung Ijazah! Yeahhh! Doakan kejayaan Nuna okey! Harap2 impian nak milik Audi menjadi kenyataan.. :D Allah saja yang Maha Mengetahui. Semuanya bermula dengan diri sendiri juga. Think positif Nuna! I know you can do it! Yeahh! Bila diri kita fikir positif, sekeliling kita akan menghasilkan sesuatu yang positif! Trust me.. :) Ahhhh sudah! Tetiba je dapat semangat baru! Hah macam ni lah yang aku nak.. :)

Sudahlah! Yang penting, kejayaan aku, diiringi dengan usaha dan doa dari semua blogger, follower Nuna, visitor, reader, yang selalu ke sini.. Ahhh sebak pulak.. Tak payah nak sedih sangat.. Chill Nuna chill! Huhuhu but i set firee to the rain.... Hahahahaha lalalalalalala... Last entry untuk minggu ni.. K tata Assalammualaikum..

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

As-Salam

[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih 
dan disponser oleh Syiera , Iskandar Daughter , Saidatul dan Syira Lokman dan Mahamahu :)

Kenangan Oh Kenangan..

"Berlari ku mengejar.. Namun cahayanya makin pudar.. Ohhhh"

Hah itu bait-bait lagu dari Tomok yang bertajuk 'Aku Datang'.. Assalammualaikum.. Harap korang sihat selalu. Malam ni topik agak pelik and annoying gitu! Hahaha annoying ke? Tak suka? Tak suka pun kena baca juga. Sambil buat kerja akak Nuna, Nuna pun terfikir nak update blog. Huhuhu kira ambil kesempatanlah juga! Penat woo! Banyak page yang kena translate ke BI guna Citcat. Seacrh je kat google, lepas tu klik link yang pertama... :)

Minggu ni minggu rushingg bagi Nuna and kawan-kawan sebab exam semakin hampir. Stress and tension lah juga. Pernah suatu petang kat dalam dorm, Nuna macam orang gila! Kawan-kawan Nuna pelik je tengok Nuna. Hahahahaha "Dah lah Nuna, kau pergilah tidur, rehat..." Nuna dengar Nuna ketawa.. Waktu tu Nuna baru balik stay back study dengan kawan-kawan. Balik pukul 5 petang. Bila balik jek, Nuna golek-golek kat bawah, merengek tak tentu fasal, menangis tapi tak menangis, geram waktu tu, nak marah pun ada, sakit hati waktu tu, happy pun ada juga. Waktu tu seribu satu perasaan semuanya bergabung MELETUP! hahahaha sebab tu jadi macam tuh.. Past is past right? :) Itulah kenangan.. Nuna coretkan kenangan dalam blog. Nanti dah kahwin, dah ada anak, suruh anak baca.. Mesti anak Nuna terkekek-kekek ketawakan Mama dia lepas tu cakap "Entah apa-apalah mama ni.. Ape pun tak boleh!" Hahahahaha

Kenangan yang paling best sekali waktu Nuna darjah lima! Hahahahaha waktu tu kan kecil lagi, tak matang, kanak-kanak hanya fikirkan keseronokan saja. Masalah tak ada maa! Huhuhu so, gunakanlah peluang sehabis baik! Kah3 Waktu tu akhir tahun, dah nak habis sekolah and tak belajar lah kan. Kawan Nuna ajak satu kelas main doktor-doktor hospital gila! Hahahahahha memang gila lah jawabnya! Tangkap orang gila sana, tangkap orang gila sini.. Memang lawak! Hahahaha Pulak Nuna nak jadi orang gila kan.. -_- Tentulah nak jadi Doktor. Penat nak layan pesakit gila. Hahahahaha lawak2.

Nuna ingat lagi Nuna tersilap minum air botol kawan. Nuna minum air betul kawan lelaki Nuna. Hahahaha yela! Botol dahlah sama! Manalah tak tersalahnya. Habis Nuna dimarahnya. Kah3. Nuna ingat lagi waktu sekolah Nuna, kawan-kawan Nuna ejek Nuna "Mulut Besar".. Hahahahaha kelakar! Rindu nak dengar orang panggil Nuna macam tuh. Bila usia mencecah 19 tahun, dah besar panjang, manalah nak ejek-ejek lagi kan.. Macam budak-budak jek.. Now, kat kelas, kawan-kawan just lable kan Nuna sebagai Bedah jek! Hahahaha Dalam kelas Nuna ada Joyah, Senah, Midah, macam-macamlah! Hahahaha kelakar sangat kelakar!

And the best moment in my life is waktu darjah enam! Hahahaha kene duduk dengan budak yang digelar Tin Kosong oleh Cikgu Harizawati. Nuna ingat lagi cikgu tu tau! Cikgu tu baik and cantik. Dah kahwin dah waktu Nuna darjah enam tu.. :) Tin kosong selalu sakat Nuna, sakit kan hati Nuna.. Menyirap lah juga. Sampai Nuna menangis pun ada.. Huhuhu Tapi itu semua kenangan..

The bad moment paling sadisss sekali ialah Nuna pernah dipukul oleh Tin kosong jugakk .. -_- tak guna kau lelaki! Hahahahaha :') Bila diingat-ingatkan balik, memang sedih juga lah.. Sebab selama Nuna hidup, dia seorang saja yang pernah pukul Nuna kat kepala.. Sakitlah juga! Hahahahaha terasa macam baru semalam dia pukul Nuna.. Hahahahahhaaha stiill terasa sampai sekarang.. :p Menangis aku waktu tu jugak! Sakit hati Tuhan saja yang tahu.. benci memanglah benci.. Tapi sayang and cinta tetap menang! :D Hahahahaha Sekarang just stalker-stalker kat facebook and twitter dia jek.. Tak follow and add pun.. Hurm nak memang nak.. Tapi baik tak payah.. Kang lagi parah! Hahahahahaha

Nantilah sambung balik "Kenangan Oh kenangan-Episod 2" punyaa... hahahahahaha tata Assalammualaikum




Tips : Kulit Licin dan Hilangkan Bintik Putih.

Assalammualaikum.. Now tengah tonton BMB 2014.. Jujur Nuna cakap.. Nampak bosan sikit.. Mungkin baru permulaan. Adalah juga yang best, tapi tak adalah tahap yang tinggi. By the way, teruskan usaha hingga berjaya. Berlawak bukannya senang pun kan. Harap2 dapat challenge Achey. Hahahahaha

Tak nak cerita pasal tu dah! Nuna nak share sesuatu yang mungkin korang tak tahu dan mungkin kurang tahu atau mungkin juga yang sememangnya dah tahu. Okey sangat pening!

Macam mana nak hilangkan bintik-bintik putih, dan pada masa yang sama kulit yang licin? Hah! Tadi Nuna baru je buat! Tips ni tak perlukan kos! Tak payah pergi spa bebagai! Tak payah beli barang mahal2! Apa kata cuba cara tradisional jek? hurm?

Tips ni dari Cikgu akak Nuna yang nombor dua. Dah lama juga! Nuna sebenarnya takut nak try, ah biarkanlah akak Nuna yang buat dulu. Lepas akak Nuna yang first pula buat! Okey, respon yang positif! Nuna pun try.. :D Suka suka! :D

Okay, korang kena MASAK AIR PUTIH (panaskan).. Dah masak? Tuangkan dalam kole atau mangkuk yang besar dan tinggi sikit.. :) Lepas tu, guna tuala bersih, TUTUPKAN kepala dan kole yang berisi air panas tu. Macam berselubung lah! Tutup jangan sampai terbuka sikit! Kalau panas tu, bukalah sikit kan. Tak adalah kejam sangat! Hahahaha Tunggulah dalam lima hingga sepuluh minit.

So, muka kita akan basah dengan wap air panas tu. Kalau wap air panas tu dah kurang, tiup air panas tu, nanti wap dia keluar! Hah tahu kan? Sambil-sambil berselubung tu, ambil tuala yang korang guna tu, gosok perlahan-lahan kat muka. Gosok kat bahagian yang korang rasa ada bintik-bintik putih.. Lagi lama masa, lagi bagus! Lakukan dengan kerap okey? Rajin-rajinkanlah diri anda.. :D

apa-apa pun bergantung kepada kulit masing-masing. Buat masa ni, kulit akak2 Nuna okey and tak ada masalah pun guna cara ni.. Kulit Nuna okey jek. Licin lepas buat treatment tu! Hahahaha serius tak tipu. Tapi kalau tak sesuai dengan kulit, jangan buat k? :) Gud luck!


Thanks So Muchhoo!

Malu tapi tetap nak tunjuk juga walaupun sikit saja yang klik.. :') Tanda penghargaan yang tidaklah seberapa ni.. :( Terkejut lah juga sebab ada orang yang sudi klik nuffnang Nuna. Naiklah earning sikit dari tak ada langsung kan.. :') CPUV yang ngajuk selama berbulan2, dah tak ngajuk lagi.. Kalau ada rezeki tak kemana pun kan.. ? :)


Nuffnangers! Yang powernya sangat rangerss! Hahahahaha very appreciate it! Thanks so much tu My Crazy Beautiful Life atau Wan.. Kenny .. :)  Nadratul Syazwana .. Amlia KnowsHeart .. J.A.N.T.U.N.G.K.U. .. and the last Azrina was Here..

Tak adalah banyak macam engkorang punya.. But adalah juga.. :') Thanks so muchh to my nuffnangers!

Hari jumaat hari tu, 11.4 tu, nuna balik rumah. Tiba-tiba ada post laju datang! :D Hahahahaha Monopod! Akak nuna beli lorhh.. Hahahahaha esok gi BP,Johor, mencapup je kerja aku! Habis handphone akak Nuna full memory.. Hahahahaha sebelum dia delete, Nuna ambil gambar Nuna dulu.. Keh3!

time ni kat sekolah! kawan Nuna snapkan.. Nuna saja2 je nak pakai kawan nuna punya spec, tak boleh masuk kat telinga ! hadoii tension! lepas tu Nuna cabut balik. Hahahahaha

Nuna Pringia Pwincess

Terasa lama sangat Nuna tak update entry yang berpichhooo! Hahahahahaha Next week trial, pray for me.. Assalammualaikum..


Kata Lelaki : "Fenomena bisnes tudung singkat"

"Fenomena bisnes tudung singkat yang belum berkesudahan. Apa kata lelaki?"

Saya ada berbincang dengan kawan-kawan sesama lelaki. Akhirnya kami bersepakat memberikan sedikit komen tentang tudung sedemikian.

1. Dari segi pattern dan style.
Bagi kami ia sangatlah TIDAK cantik. Rasanya mata lelaki lebih tulus bab ni. Mata perempuan telah dikelabukan dengan manik-manik hiasan atau batu-batu so-called mutiara, diamond dan sebagainya yang dicampakkan di sekitar tudung. Serius, tak lawa. Pendapat peribadi saya sendiri, ini tudung ultraman sebab macam ada lampu di tengah-tengah tudung.

2. Dari segi ketebalan.
Kami merumuskan, apa gunanya berpuluh layer andai ianya tetap tipis dan jarang? Layer paling luas, nampak bentuk di belakang or sebalik kain. Sepatutnya makin banyak layer, makin tak nampak. Baik pergi kedai spray paint kereta. Suruh depa sembur tudung tu kasi layer kekal keras selamanya.

3. Dari segi harga.
Kami sedikit pelik sebab biasanya golongan wanitalah paling dahsyat berekonomi. Nak yang ada sales murah kalau pergi shopping. Berkira itu dan ini dan agak cerewet. Jadi, dalam kes ini, kenapa anda begitu ghairah membazirkan duit banyak hingga beratus ringgit untuk tudung singkat yang sekangkang kera itu? Baiklah beratus-ratus ringgit tu beli kain ela. Dah banyak ela dapat. Buat langsir terus pun boleh. Pakai langsir pun orait gak. Tutup sampai ke kaki. Apapun, kami lelaki lebih suka andai anda beli tudung yang labuh.

4. Dari segi suka dan tak suka.
Kesimpulannya, lelaki ada dua jenis. Satu, soleh. Satu lagi, tholeh (tak solehlah). Soleh ke tholeh ke semua suka perempuan bertudung. Kalau yang soleh, mereka suka anda labuhkan tudung. Kalau yang tholeh, mereka tak kisah pun anda pakai tudung singkat atau tak pakai langsung. Bila anda tanya pendapat yang tholeh ni, mereka akan jawab, "I suka." Bukan merujuk tudung singkat anda. Tapi merujuk aset yang tak berjaya ditutupi tudung singkat itu.

5. Penutup la pula.
Penutupnya, wanita sepatutnya tinggalkanlah tudung-tudung singkat ni. Majoriti lelaki tak berkenan dan tak suka sangat pun. Nak ditegur, takut terasa hati pula. Ada juga lelaki macam tu. Jaga hati buah hati.

Akhir kata, aurat itu bukan hanya isu tudung. Jangan rasa dah pakai tudung, kira dah tutup aurat. Kira dah setel bab aurat. No. Banyak lagi benda, bajunya, seluarnya, kainnya, perhiasannya, make-up overnya, aurat lengannya, aurat kakinya.
Itulah saja pendapat kami dari pihak lelaki.
Kita hidup ni bukannya ikut fesyen manusia suka.
Kita hidup ni ikut fesyen, pattern dan style yang Allah cinta.

Tak puas hati?
Sekian, terima kasut.


Carilah yang sempurna!

Assalammualaikum. Now kat library sekolah.. Hati sedikit sakit, tapi masih mampu bersabar dengan kejadian tadi.. Nuna nak share sikit tentang orang selalu pertikaikan iaitu SEMPURNA. Biasanya kita akan dengar orang cakap, orang update status kata 'nobody perfect!' right? Tapi dalam Islam, seorang iaitu Nabi saw. Kan kan kan.. Okay, Nuna nak cakap pasal sempurna dalam memilih kawan pula..

"Kita janji, walau apa pun yang berlaku, gaduh sikit ke apa, kita tak akan berpisah tau. Aku harap hubungan persahabatan ini kekal macam ni sampai bila-bila!"

Pernah tak kita cakap macam tu kat kawan kita? Pernah tak korang janji dengan berkata macam tu? Gaduh dalam hubungan persahabatan bagi aku perkara biasa. Macam Nuna dengan kawan Nuna yang si Adaa and Jiehah tu, gaduh, gaduh lah juga.. Tapi kiteorang tak pernah menungkit kisah lama. Macam perkara yang lama tu tak pernah berlaku..

SEMPURNA! Bagi Nuna perkataan sempurna tu begitu asing dalam hidup Nuna sebab Kita sendiri tahu yang tak ada yang sempurna. Carilah yang sempurna! Carilah! Sampai ke lobang cacing kau tak akan jumpa kawan yang sempurna! Sampai kau kiamat pun tak akan jumpa kawan yang kau inginkan! Nak cari juga? Baik masuk hutan. pergi kawan dengan beruk! Rasa beruk pun tak nak kawan dengan kita.. ye dak?

Dah habis tu? Asyik nak mempertikaikan kelemahan kawan kita jek? Nak buat macam mana? Dah perangai dia macam tu? ye dak? Apa kata kalau kita terima seadanya je? Tak salah pun kan? Hadoii.. Nuna paling tak suka orang yang berjanji macam kat atas tadi, tapi dia terkena kat diri sendiri. Yelah! Cakap ya ya jek! Last2, hah amek kau!

Jangan banding-bandingkan kawan kita yang dulu, dengan kawan kita yang sekarang. Jangan sesekali mempertikaikan dengan apa yang korang ada sekarang. Cukuplah korang seorang saja yang tahu. Cukuplah korang saja yang faham. Jangan! Faham perkataan Jangan?? Kalau rasa rimas dengan kawan yang sekarang, pergilah cari kawan yang lebih baik, yang setanding dengan kau.. Itu yang kau nak kan?

Kalau still ada kawan yang macam tu macam mana? Kadang2 kita kena jadi seorang yang pentingkan diri sendiri, kadang-kadang tidak! Soal perasaan jangan pentingkan diri sendiri.. Jangan fikir perasaan kau jek! Jangan fikir kau je kecik hati dengan orang! Jangan fikir kau je yang sakit hati dengan orang! Sedar sikit orang sekeliling kita mungkin lebih sakit dengan perengai kita.. Pentingkan diri kalau waktu-waktu belajar. Contohnya lah! Kau nak belajar, dia tak nak belajar, dia jalan pun lembab, dia bising waktu belajar, hah tu boleh tinggalkan! Macam tu kawan yang mampu bawa kita hingga berjaya? Tidak bukan? Kalau mampu nasihat, nasihat lah! Atau cakap dengan berlemah lembut dengan berkata "Sorry weh, aku nak belajar.." Soal dia faham ke, dia tak faham ke, dia kecik hati ke, besak hati ke, lantak sama dia!

Nampak tak perbezaan perasaan dengan bukan perasaan..? Kalau kita bijak, kita bawa kawan kita ke arah yang lebih baik sebab tak ada apa yang sempurna.. Nuna pun tak sempurna.. Engkorang sempurna sangat ke? Tak kan....? Jangan cari yang sempurna. Takut apa yang ada depan mata korang, hilang sekelip mata. Jujur, hatiku sakit dengan apa yang berlaku tadi. Tapi aku tahu, dia pun sakit dengan apa yang berlaku tadi juga.. Masalahnya, aku rasa aku lebih sakit.. Huhuhu daripada malam tadi.. Kah3

Dan aku mula tunjuk belang. But kawan aku si Jieha tu kata "Dah! Kang gaduh pulak kang..." Maka Nuna tidaklah terlalu mengikut perasaan. So, istighfar adalah jalan2 yang terbaik.. :') Full stop!

So, nak cari yang lebih sempurna atau terima kekurangan sahaja? Tepuk dada tanya selera..!


Ragam Pelajar Sebagai Seorang Pra Universiti! -_-

Kui3! Nak bagi tahu kat semua ni! Uppsss first of all, Nuna nak ucapkan thanks kepada blogger yang memberi feedback kat entry yang sebelum ni.. Huhuhu okey sambung balik cerita Nuna. Nuna nak bagi tahu in shaa Allah, maybe tiap2 hari Nuna dah boleh update blog macam selalu! Yeahhhhh! Hahahahahahaha sebab apa? Sebab... Huhuhu dah ada line lah.. Nuna try juga on FB or Twitter kat sini. But tak boleh, sebab pihak sekolah dah setting kan.. Huhuhu so, Nuna trylah buka draft dashboard. Last2, boleh! Mana tak melompatnya Nuna..? :D

Sebenarnya Nuna ada banyak perkara nak story kat korang ni. Tentang study lah.. Tentang itulaa,. Tentang inilaa..So, Nuna decides nak share cerita yang sememangnya tak berapa nak best.. -_-..So, baik korang angkat kaki sekarang... Hahahahahahha eh jangannnnn! Tunggulah dulu.. Nuna nak share dengan korang ni.. Huhuhu

Sedikit tertekan dalam menyiapkan kerja kursus Pengajian Am Nuna.. Stress dengan macam2 perkara. Bila dibandingkan dengan kerja kursus Sejarah, Nuna tak adalah pressure tahap gaban macam ni. Tapi... ish entahlah! Sir MUET nuna cakap, Baru buat kerja sikit, tu pun nak merungut. Kat Universiti nanti lagi teruk tau! Bertimbun2 buku yang korang kene hadap. Ni baru pra Univerisiti! Belum Betul2 Universiti.. Jujur, belajar memang betul-betul memerlukan mental yang kuat. Siapa yang rasa mental tak kuat, hampir2 dah naik gila, baik STOP belajar! Siapa yang pernah masuk hospital sebab stress, woii! Bahaya wuuuu...

Kadang-kadang, kita ni remaja, kita ni sebagai seorang pelajar, bukan masalah saja yang membuatkan kita tertekan or stress tapi pelajaran pun sebabnya juga.. Macam Nuna.. Macam mana nak kesan kita stress? Kita rasa nak marah, geram, sakit hati dan sakit kepala! Now, that i feeling now. But sabar je lah dengan cikgu Nuna tuh..

Biar Nuna describekan macam mana cikgu Nuna tu. Dia seorang yang bijak, berdedikasi, suka pada kerja yang teliti, caring, yang caring tu tak ada masalah.. Tapi kalau lah dia betul2 nak tahu, kita kene bagi tahu! Kira paksalah juga. Kecuali personal problem yang sememangnya kita tak nak bagi tahu. Yela kadang2 ada sesetengah masalah, kita tak patut share dengan orang. Ye dak?

Nak kata marah, tak marah. Nak kata geram, tak geram, Nak kata sakit hati, memang ada sakit hati tu. Tapi mengenangkan dia tu Cikgu, Nun still respect lagi. Hurm! Nuna dari sekolah harian, Hampir semua kawan2 Nuna adalah dari sekolah harian. So, perangai orang sekolah harian ni, pelik sikit tau! Gila-gila, suka buat kerja last-last minit, kejab tak datang sekolah, kejab tak, otak masuk air, datang lambat.. Hah macam tu lah kawan-kawan Nuna but tak semua.. Errr boleh tak Nuna starting biasakan panggilan Una? -_- Dah tak payah nak mengada2!

Nuna tak suka ikut cara orang belajar. Orang pandai kalau belajar macam mana? Menghadap buku, seorang yang rajin, tepati masa, buat kerja siap awal.. Nuna tak suka, Nuna tak suka ikut orang. Nuna suka jadi diri sendiri. So, cikgu pun kenalah faham. Walaupun kiteorang akui yang kiteorang selalu hantar kerja lewat, hantar lewat, tapi... okey kiteorang salah! Now, otak naik fening pikir pasal presentations pulak! Hishh macam2 pulak..

Nuna tahu kat Universiti memang lagi teruk daripada ni. Kalau yang ini pun Nuna and kawan2 Nuna tak boleh tempuh, macam mana kat Universiti Nanti.. Itu pun kalau dapat masuk Universiti.. -_-

Errr malasnya...! Nanti Nuna nak update entry pasal pakaian Pra-Universiti pulakk.. Dengar cerita, pelajar Pra Universiti akan pakai pakaian casual and akan disatukan sebuah tempat berpusat?? Betulke??