Sekarang Start Guna Fair and Lovely..

Assalammualaikum guys! Apa khabar? Nuna alhamdulillah.. Sihat.. Harap korang pun macam tuh lah.. Btw, isu MLM masih hangat deperkatakan sehinggalah sekarang. Nuna nak ucapkan congrates kepada Kumpulan Sepahtu kerana memperoleh juara dalam pertandingan tuh.. Sebenarnya Nuna minat Shiro.. Shahrul Shiro tuh? Nuna harapkan diorang menang... :) Tapi tak ada rezeki.. :) lagi pun kedudukan pemenang satu hingga lima semuanya dapat duit! Bezanya bilangan angka and tempat pertama dapat kereta, tu jek! Huhuhuhu Kenal saya?? Saya peminat shahrul shiro! Heheheheehhe :)

Dulu kulit Nuna waktu darjah enam, gelap lah jugak sebab aktif dalam bidang sukan kan.. Sampai berbelang kulit muka Nuna tau.. Form one, form two, nuna memang tak decides nak pakai mana-mana pencuci or krim muka nih.... Sampailah pada suatu hari, akak Nuna yang number dua tu cakap.. "Eh jia, kau tak pakai pencuci muka ke? Kita kan dah besar.. kenalah pandai jaga muka.." Waktu tu, akak saya pengguna Safi Balqis! So, masuk je form 3, nuna terus guna Safi Balqis dengan krim dia sekali! Just dua tu sahaja! Tak ada yang lain!


krim muka dia ada warna biru and hijau kan? Hah bagi Nuna, krim biru and hijau tu sama jek! Tak ada bezanya pun! Yang bezanya daripada segi warna jek! Krim safi ni amalkan sebelum tidur, kalau nak pergi jenjalan ke, jadikan krim safi ni sebagai bedak asas.. Nuna amalkan! Masa Nuna kat bawah matahari yang panas terik, muka-muka kawan-kawan Nuna semuanya berbelang! Nuna takut! Muka aku berbelang jugak ke? Nuna pergi je tandas, Nuna check and belek2 muka kejab.. Tiba-tibe je tersenyum simpul! Tak ada belang pun tau... :)


Yang warna oren cair tu scrub muka! Memang elok sangat dengan kulit Nuna.. Tapi tak selalu pakai, just pakai pencuci dengan krim sahaja. :) Yang biru tu pencuci dia! Tak tipu, nuna pakai memang berkesan.. Bila dah selalu pakai kan, sampai tak perasan ada perubahan.. Hahahahahahaha adalah juga beberapa orang yang bertanya... Muka kau lain lah.. Muka kau dah putih lah.. Jia kau pakai pencuci muka apa..?

Alaa Safi Balqis je kowt! :) Tapi start umur Nuna menjangkau 19 tahun, Nuna tukar and try guna kepada Fair&Lovely.. Why??? Bukankah selama ni Nuna guna Safi Balqis? Bukankahh Nuna kata Safi Balqis tu elok??

Ya! Memanglah elok.. Memang berkesan.. But sepanjang Nuna pakai Safi Balqis, kulit Nuna berjerawat! Tiba-tiba je teringat kata-kata kawan Nuna.. "Aku tak boleh guna Safi Balqis! Nanti muka aku berjerawat!" Eh, Nuna ingatkan Nuna sorang je yang kene? Ada jugak yang lain kene? So, Nuna cubalah Fair&Lovely ni.. Akak Nuna yang first tu guna Fair&Lovely dari pada sekolah menengah sampailah umur dia menjangkau 24 tahun! Dia tak tukar pun product lain! Setialah katakan.. Muka dia memang licin! Sampai kawan dia cakap dia pakai collegen sebab kulit licin.. Hishh mana ada!



So, Nuna pun tukarlah! Alhamdulillah jerawat kurang.. :) Bila guna fair&lovely, amalkan guna pencuci and krim dia.. lepas cuci muka, guna krim muka dia..  Thanks juga kerana Safi Balqis yang berkesan and welcome kepada Fair&Lovely !! Gud Luck..

btw, semua ni bergantung kepada jenis kulit jugak.. :D kalau sesuai, sesuai lah! Okayy gudluck!

**entry ini ditaip pada tengah hari semalam..oleh kerana line wifi teruk kene kacau, dipublish pada hari ahad.




2 comments:

  1. saya start pakai fair&lovely since darjah6 kot sampai la umur dah 20 tahun nie ha.memang putih tapi muka saya berminyak so tpakse try produk lain plak.hope ok la

    ReplyDelete
  2. memang betul fair&lovely berkesan. bella pun gtl2 nak tkr product muka. trus prob. aritu cari krim fair&lovely tp trsalah beli. safi fair plak. huhu

    ReplyDelete

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..