Berangan lagi...


Badan rasa nak demam. Tapi lepas makan nasi dengan sambal ikan bilis, sedap pulak, reda sikit panas.. Makan pulak nasi yang tengah panas. Huishh siapa yang tak tahan. First of all, Nuna nak ucapkan takziah kepada ahli keluarga yang terlibat dalam kemalangan pesawat Air Asia QZ 8501 tu.. Kesian diorang.. Terhempas kan.. So, kalau nak kata MH 370 terhempas memang mustahillah.. sebab kalau terhempas, mesti jumpa serpihan2 pesawat kan.. Tak dek akal.. Kat situ ada something wrong.. Nuna tahu, ada sesuatu cerita disebalik tu.. But it's okay.. Hanya Allah sahaja yang tahu kebenarannya..

Tadi tengok 'Raikan Cinta'.. yang pasal Fara Lyna dengan Fikri ehh nama husband dia.. Nuna tertarik bila tengok part dia orang nikah kat atas kapal yang tengah berlayar.. ya Allah.. Nuna tak sangka and tak plan langsung yang ada jugak orang plan nak nikah atas kapal.. Memang cantik suasana dia.. Lepas tu, tengok husband dia solat atas kapal lagi, dengan angin yang kuat macam tu kan, lampu lip lap lip lap lagi.. So, apa sebenarnya yang Nuna nak cakap ni? Hurm...?


Maksud Nuna, semua orang ada angan-angan waktu hari bahagia nanti kan.. Nak ada tu, nak ada ini.. But dalam Islam tidak menggalakkan nanti membazir dan menyebabkan berlakunya hutang. Pakwe Nuna seebenarnya awal2 dah bangkang yang tak nak 'over' or 'mahal' or 'mewah' .. "nanti lepas kahwin aku nak bagi kau makan apa? makan pasir?" hah tu je lah ayat yang dia cakap kat Nuna.. Alaa kumpullah duit,. Belajar pandai-pandai, kumpul duit.. yang berhutang tu sape suruh berhutang?? Kan dah menyusahkan diri and husband.. So kesimpulannya hantaran perempuan jangan letak tinggi-tinggi.. kesian dorang..

Kalau macam Nuna, dulu Nuna teringin sangat nak nikah dalam dewan.. Macam ayat-ayat cinta tu.. Cantik! Penuh dengan bunga2 ros merah.. Hahaha aku rasa memang tak dapat nak capai impian aku tu memandangkan bakal suami awal2 bantah.. hurm! Benci.. Tapi aku tahu, dia bantah pun untuk kepentingan dia and aku jugak.. Hurm.. Tapi impian aku! Hahahaha Hurm tak pelah.. Kebumikan jelah hasrat aku tuh.. Hurm..

Sekarang aku ni lain macam tau.. Asyik fikir pasal baby jek.. Arghhh! Comelnya! Sampai dp facebook aku pun gambar baby lelaki.. Comel wehh.. Hahahaha Semalam lagi lah teruk! Aku memang pantang tengok baby cot! Aku suka! Aku suka yang simple but nice.. Nuna suka warna putih, warna krim-krim sikit, ala-ala inggeris.. Cantik! Serius memang cantik..! Nuna pergi seacrh kat google tau.. Nuna berkenan sangat! Macam nak beli sekarang! Hahaha Tapi tak ada baby lagi.. hurm..




Nuna memang suka yang simple-simple, yang white-white.. Ini kalau bakal suami aku tahu ni, "Jangan buat! Membazir!" So, diam-diam je k! Jangan bagi tahu! Hahahaha Tapi aku memang suka baby dari aku kecik lagi.. comel.. so, kesimpulannya daripada sekaranglah kene kumpul duit.. hahahahahaha! Kalau tak, tak tertunailah impian aku yang macam2 and bebagai ni kan...





Review : Cloth Pad & Liner Snowdrop



Ini first time tengok satu pengubahsuaian atau pun penginovasian yang sangat mengujakan Nuna.. Nuna memang sengaja je review tuala wanita ni sebab nampak lain daripada yang lain. Nuna tak sangka and exited and rasa tak percaya sebab adanya tuala wanita versi kain cotton ni.. Macam best jek! Bukan macam tapi memang.. Why?


Apa yang nuna suka ialah ciri-ciri cloth pad tersebut.. Pertama sekali lapisan atas yang sangat lembut, akan berasa sentiasa kering, ada banyak lapisan penyerap, and then kalis air(tanpa bocoran), bahagian belakang yang lebar untuk lebih selesa, ada dua butang!, tiada kerutan di seluar dalam wanita serta ada gelung riben... Menariknya! Memang lain dari yang lain..!

Klik gambar untuk lebih jelas!



Saiz?? Jangan risau! Dia memang ada macam2 saiz! Tak percaya? Banyak colour pulak tuh! Siapa yang tak suka.. Hahaha kitakan perempuan. Mestilah macam teruja sikit kan! :)


Kalau waktu hari pertama and hari kedua, waktu tu kan cecair tengah banyakkan, hah nuna sarankan guna Maternity, yang warna purple tu.. 5 Hingga 7 Jam.. lepas tu tukar..Kalau korang pergi seacrh google 'Cloth Pad' meang dah berlambak dah! But nuna sure mesti ramai yang masih tak tahu lagi kan pasal pad ni. :)


But nasihat Nuna ialah pilihlah tuala wanita yang sesuai dengan kulit korang k! Yelah kadang2 ada sesetengah tuala wanita yang membuatkan kulit kita gatal2 tau.. Kemerah-merahan.. Pilihlah tuala wanita yang lebih elok sikit.. Nak tahu tak tuala wanita yang terbaik apa? Tuala Wanita HERBA! Memang mahal! Tapi sangat bagus! :)

Jika Seseorang Itu....



1. Jika seorang itu BANYAK TIDUR, dia sebenarnya KESEDIHAN.
2. Jika seorang itu tak BANYAK CAKAP, tetapi laju bila bercakap, dia sebenarnya BERAHSIA.
3. Jika seorang itu TIDAK MENANGIS, dia sebenarnya KUAT.
4. Jika seorang itu makan dengan LAJU, dia sebenarnya TERTEKAN.
5. Jika seorang itu MENANGIS kerana perkara kecil, dia sebenarnya LEMAH LEMBUT.
6. Jika seorang itu CEPAT MARAH walaupun perkara KECIL, dia sebenarnya TAKUT KEHILANGAN orang yang dia sayang.
7. Jika seorang itu selalu bertanya dan ingin KEPASTIAN, sebenarnya dia TAHU apa yg telah seseorang buat di BELAKANG dia.
8. Jika seorang itu telah KECEWA, dia lebih rela hidup SENDIRI.
9. Jika seorang itu memberi peluang walaupun sudah berkali di DUSTAI, itu tandanya dia MENGHARAP seseorang itu berubah untuk MENGHARGAI.
10. Tapi jika dia dah TAK PEDULI, jangan di tanya kemana dia PERGI.


Kat Mana Tempat Aku Selepas Ni?

Assalammaualaikum .. Hai semua! Tak tahu kenapa sejak dua menjak ni rasa malas sangat nak update blog.. Tak ada idea! Tak ada masa? No bukan sebab tak ada masa.. Aku punyalah duduk senang lenang kat rumah tapi tak ada masa?

Tengah update entry sambil dengar lagu instrumental.. Okeyy dah kuatkan sikit.. Baru naik mood nak blogging.. Buat masa ni Nuna duduk rumah dulu.. Pagi bangun subuh, kemas rumah, masak. Itu jelah rutin Nuna setiap hari.. Kenapa tak kerja? Hah! Nak kerja tapi Nuna start kerja bulan satu ni.. Kerja kantin dengan mak cik Nuna juga.. Senanglah kan sebab kerja dengan orang yang kita kenal.. Haishhh mata tak ngantuk lagi.. Huhuhu Even penat sekali pun, tak pe! Memang Nuna nak kerja yang penat-penat ni sebab nak kurus! Hahaha badan da naik 60 something dah! Gasenya dah lebih dah kowt.. And Nuna rasa juga perubahan berat badan Nuna.. J Mana taknya, duduk rumah pun makan je kerja dia! Hehehe

lepas dapat tahu result SPA, esok terus
keluar dengan dia.. jalan2 naik kapal..


Nuna nak share pasal berita sedih.. iaitu Nuna tak dapat SPA tu.. Orang pertama yang tau ialah bakal suami Nuna sendiri.. Memang Nuna menangis pastu dia pujuk.. Dah tak ada rezeki nak wat macam mana kan.. Lama-lama Nuna okey.. :’) Kenapa tak ibu and ayah Nuna yang tahu dulu? Kenapa pakwe Nuna yang tahu dulu?? Sebab waktu tu tengah on call dengan pakwe Nuna.. Ibu and ayah tak ada masa tu sebab kerja.. So, disebabkan keputusan SPA tu mengecewakan, Nuna bagi tahu pakwe Nuna dulu.. Memang menangis jugalah.. Pas tu dia bagi kata-kata semangat.. Dia buat Nuna gelak.. Hahaha semangat and gelak sekejab je pastu nangis balik.. Hahaha langsung tak berkesan cara dia tu.. Huhuhu siapa yang tak sedih kan..

So kemana arah atau hala tuju aku selepas ni? Puas aku tanya soalan yang sama pada pakwe aku.. “Kalau aku tak dapat masuk Universiti macam mana?” Banyak kali aku tanya dia.. Tapi jawapan dia langsung tak memuaskan hati aku.. Jujur.. Aku merasakan seperti peluang aku untuk masuk Universiti tinggal harapan.. ya Allah! Aku betul2 nak sambung ijazah.. Nak sambung belajar..
So aku dah fikir masak-masak dah.. Kalau tak dapat maybe aku nak buat bisnes sendiri.. Sama ada online atau tidak. Pada mulanya bukan online kowt.. Slow-slow.. Mula-mula Nuna nak belajar menjahit dulu.. Lepas tu, dah pandai, buat itu.. Dah pandai buat ini.. Nuna rasa berniaga ni peluang dia lebih cerah tau! Atau kalau tak buat bisnes pun, maybe Nuna ikut kawan Nuna untuk kursus Taska atau Pendidikan Awal Kanak2.. Yang penting tak akan ambil diploma okey! Just waste my time! Baik berniaga.. kan..


Lepas tu suruh lah ibu beli mesin jahit.. J Hehehe Nuna dah fikir dah macam-macam.. Nak jahit blouse.. Macam2! Nuna nak design blouse yang lain dari yang lain.. Okey malas nak cakap.. Nanti tak jadi.. Tapi dah cakap dah? Hahahaha ape pun tak boleh..

Nuna harap sangat2 Nuna dapat sambung belajar. Andai kata tak dapat masuk, Nuna harap impian Nuna untuk berniaga akan berjaya. Kawan Nuna yang TAK SAMBUNG BELAJAR lepas spm, dah berjaya dah sekarang. Jadi usahawan! Sekarang seorang penggembala kambing! Kambing mahal woii! Mana tak kaya! Hahaha Orangnya pun hensem tau.. J


Nuna nak korang doakan Nuna k.. Doakan kejayaan Nuna.. Walaupun tak tahu macam mana nasib Nuna nanti.. Nuna hanya mampu berdoa dan tawakkal saja.. :’) Bye Selamat Malam.. Assalammualaikum..



Lulus Ujian Online SPA Separa Perubatan


Assalammualaikum! Assalammualaikum semua..! Huhuhu busy sangat-sangat.. But tetap cari masa sikit untuk update blog.. No way tak update.. Kena update! Yela macam diri kita jugak! Mesti sentiasa 'update'.. Hurm! Update amalan kita lah. No way tak update! Bersihkan apa-apa yang patut k! Huhuhu

Entah hari apa tah.. Time cuti seminggu tu.. Dapat mesej dari 15888.. Number tu memang number kerajaan and i trust that. Dapat mesej yang mengatakan bahawa Nuna akan menghadapi ujian online Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma. Bila ingat-ingat kan balik, eh memang memadai lah. Sebab time SPM dulu, Sains nuna memang kredit. A- je la.. Huhuhu Alhamdulillah.. Nuna nak katakan tak adalah tak minat langsung dalam perubatan ni.. Adalah minat sikit-sikit.. Cuma Nuna tak faham dengan jawatan SPA bagi tu.. Macam mana ek Separa Perubatan tu?


Amende Psikometrik tu? Pengetahuan Am tu amende pulak? Zero k zero! Satu hapak pun Nuna tak tahu.. :( Apa lgi sehari sebelum exam, dengan line macam apa tah, terpaksa belajar secara online yang aca2 belajar.. Hahahaha Pengetahuan Am! Kebetulan Nuna kan masuk STPM kan.. Dia sikit lebih kurang macam Pengajian Am. Alhamdulillah juga sebab soalan2 yang dorang tanya tentang science ada sikit dari silibes form 5 dulu.. Hahahaha yang selebihnya tentang isu semasa and kementerian2.. Huhuhu masak!


Siap printscreen bebagai! Hahaha aku lah kan.. Sibuk macam mak jemah! Yang psikometrik tu dia just tanya tentang personaliti diri jek. So tak adalah kesah sangat.. Ayat belagak! Kang tak past kang! Menonong ! Frust menonggeng kau kang! Ternganga mulut!


Ni paling tak boleh bla! Hahaha time ni rasa pelik jek.. Dah kenapa! Mana soalan ni? Masa berjalan! Time ni nak jawab soalan psikometrik! Huhuhu pas tu ada repeat masa. SPA pun ada minta maaf.. Anda dimaafkan! Huhuhuhu Kawan2 semua pelik. 'Jia, macam mana hangg boleh dapat...?' 'Untungla Unaaa dapat SPA. Orang dah daftar tapi tak dapat un...' Muncung sampai ke depan.. Hahahaha rezeki masing2.. Tapi ingat! Nuna belum tentu dapat juga.. ini baru permulaan..

KLIK UNTUK BESAR!

Tadaaaa! Dah berjayaa.. Keputusan online pun dah keluar.. Ibu, akak cakap kalau dapat SPA, pergi je and berhenti form 6. Orang yang ada degree tu belum tentu dapat kerajaan.. Cikgu nuna pun ada cakap.. Baguslah kalau dapat. Sekurang2nya ada masa depan.. -_- Cikgu tengok saya ni orang macam tak ada masa depan ke selama ni? Huhuhu :( sob sob sob gurau k gurau..

Nanti dia akan bagi tahu tarikh temu duga tu.. Hurm Takutlahh.. pulak tak takut kan.. Entah apa tah dorang tanya..

Aku : "Ayah, jia takutlahh temu duga t. Entah apa tah yang dorang tanya kang.."
Ayah : "Apa susah! Jawab je la apa yang dorang tanya.."
Aku : "@#!$% -_-"

Paling tak boleh bla muka ayah aku selamba badak jek.. Malas nak layan ayah lagi.. Hahahahahaha k bye nak smabung study.. Pada korang yang dapat and lulus tahniah ea.. Semoga berjaya di temu duga nanti.. k Bye! Assalammualaikum

Tips Menaikkan Pageview Blog!


Assalammualaikum semua! Nampaknya aku dah macam ada masa terluang jek.. Huhuhu homework tak siap lagi tu.. Ish teruknya aku! Hahaha Korang dah makan? Hari aku tak masak :( Sebab hari ni kan cuti.. So, akak-akak aku ada, diorang lah masak. Hahaha masak Tom Yam dengan Betik Masak Lemak.. Tom Yam dia sedap.. Mana entah ibu aku amek rencah dia aku pun tak tahu.. Yang pasti rencah tom yam tu dari Thailand.. So, Tom Yam Thailand lorh! Sedap! Ni pun rasa macam nak makan lagi.. Hahaha



Tips Menaikkan Pageview Blog! Senang jek! Cuba tengok gambar pageview Nuna yang kat atas ni.. Naik mendadak! Kenapa? Hah! Selalu update entry tu yang nombor dua atau tiga.. Cara yang paling berkesan ialah update entry awal-awal pagi! Nanti dah malam, tengok2 dah naik mendadak! Serius! Tak percaya? Hahaha Nuna dah try sebab tu jadi macam dalam gambar kat atas tu.. :)

Kesabaran tu perlu dalam dunia blogger ni.. So, kena banyak-banyakkan bersabar. Yang dah beribu-ribu followers tu, tak kisahlah pageview diorang macam mana kan.. Kamu followers yang tercotet tu dan baru nak up tu, kene kerja keras sikit okay! Bye! Selamat Mencuba! Semoga Berjaya! :D Assalammualaikum!



Demam Yang Teruk!



Assalammualaikum! Barulah sekarang dapat bagi full attention kat blog ni.. Dah berapa minggu entah tak update blog..

Pelik.. 21.8 aku rasa aku baru je demam tau.. Ni demam lagi. Start demam hari khamis, badan panas gila! Kawan aku lah jaga aku time aku kat dalam dorm. Mula-mula cerita dia macam ni. Waktu tu aku tengah buat kerja tau. Tiba-tiba tangan aku menggigil-gigil, rasa nak menangis.. Perlahan-lahan aku rasa pipi aku, rasa dahi aku, mula panas sikit. Menggeletar bibir aku.

ni pun batuk-batuk lagi..


Tangan aku mulalah naik sejuk. Tepat jam 9 pagi, kawan aku hantar aku balik dorm. Dari pagi sampai ke malam, aku baring jek!! Bangun tu ada! Sekali sebab nak mandi. Mandi pun duduk! Jalan nak pergi tandas pun kene pegang dinding tau.. ya Allah sedihnya mengenangkan balik. Sepanjang aku hidup, inilah pertama kali aku demam sampai empat kali dalam masa terdekat. Tak pernah pun macam ni. 

Paling terkejut demam ni bila dia kejab okey, kejab tak, kejab okey, kejab tak. Ayah sampai sanggup carikan air kelapa, tak tidur malam pulak tu jaga aku tau. Malam tu memang tak dapat tidur sebab badan panas, sakit kepala. Macam tulah kisahnya budak demam. Korang bayangkan berapa kali aku cuti. Khamis, Jumaat, Isnin, Selasa, Rabu.. Lima hari! Dari minggu lepas kowt. Cikgu pun macam dah faham dah. Semua tanya kawan baik aku, “Najiha mana?” kawan aku pun jawab “Najiha demam!” Esok barulah aku datang. Ikutkan hati nak sambung je cuti. Hehehe Tapi mengenangkan minit mesyuarat pun tak siap lagi, nak cuti apanya.. Terpaksa gigihkan juga badan ni.. Apa boleh buat.. Hurm..

Senang cerita badan aku ni mudah dapat penyakit. Senang demam. Cepat jatuh sakit. Demam jadi teruk bila demam waktu musim hujan. Makin sejuk, makin susah nak baik demam. Take a long time! Nak cerita kat korang sebab tak penah terjadi sampai empat kali demam dalam masa terdekat. Sampai kawan pun pandailah buat spekulasi.. Kene jangkitan kuman kowt? Hahahaha mana ada..

Doktor just pesan kalau demam sekali lagi, terus pergi hospital saja. Doktor just takut demam denggi jek. Tapi sebenarnya demam biasa je. Junior yang satu dorm dengan Nuna pun cakap benda yang sama. "Kita tak pernah demam teruk macam Kak jia ni." Nak buat macam mana. Allah sayang akak, sebab tu Dia bagi sakit.. :)

Itu Eyhaa. Junior yang Nuna cakap tu.. Happy go lucky plus gila-gila
aku layan dia.. Hahaha

Paling terharu bila my twin lapkan kaki, muka, tangan yang panas malam tu.. Semalam kat kelas pun kawan tegur. Jia, badan kau panas lagi ni.. Sedangkan aku rasa macam dah okey.. Daripada minggu lepas, khamis, jumaat, isnin, selasa, rabu.. Tak datang sekolah sebab demam panas tu lah.. :)

Now, Boleh focus pada study!

Assalammualaikum! Terasa macam nak jerit je kat korang! Rindu weh rindu! Serius rindu! Rindu sebab seminggu tak update blog and tak bebel panjang2 lebo! Hah ni pun curi masa sikit dari study.. Huhuhu shhh! Jangan kecoh2!

Tup2 dah dekat tiga minggu syawal kan.. Raya pun makin lama makin hilang rasa.. Alaaa hari raya akan rasa best bila minggu pertama jek.. Nuna pelik lah. Kat instagram, budak perempuan ni, nak pergi marhaban pun siap nak selfie dulu.. -_- apa keheh nya? Pleasee don't do that..


Kalau tahun lepas, Nuna menyebelahi pasukan bola jaring. And now, Nuna jadi penyokong kat Bola tampar pulak. Kemenangan tidak berpihak kepada kiteorang alaa sampai suku akhir jek. Sebab psycho dari pihak lawan ramai and mengganggu sangat. Secara tidak langsung, kefokusan diorang pun sedikit terganggu.. Apa boleh buat.. Time ni pun tengah buat latihan and tunggu next games.


Walaupun kalah, tapi kiteorang happy sebab dapat spent time together. Kalah, adat permainan kan. Kalau semua orang nak menang je, yang kalahnya sape kan? Peghh naik kelas nanti mesti kene bahan dengan cikgu kiteorang.. Hahahaha yelah kalah kan.. Ngeh3 Kebalkan telinga je lah!


Selain bola tamparand bola jaring perempuan, ada juga bola tampar lelaki and futsal. Tapi gambar bola tampar lelaki memang tak ada. Futsal je ada! Ni yang nak tunjuk dia ni! Hahahaha janji kau makin gelap k! Hahaha bukan aku cakap bro, kawan gua cakap. Kah3



Diam tak diam dah dekat dua bulan dah... Huhuhu yang belah kanan pakai baju kekotak tu kan, hah dia guru kelas kiteorang and pebimbing futsal. Dah macam bapak kiteorang dah weh! Dia yang mana? Yang ganjil! Klu dia tu jek! Hahahaha aku selalu gaduh dengan dia! Hahahahaha senget biskut aku tu weh..

Selesai sudah karnival sukan untuk tahun ni. Tahun depan tak ada. Sebab tahun ni last semester! :( Huhuhu will miss you all.. Tahun lepas, sekolah jadi tuan rumah. Tapi tahun ni, sekolah lain pulak. Huhuhu Now, dah boleh focus pada study and pbs.. Kali ni, aku nak balas dendam pada sem tiga ni! Aku nak buat betul2.. Dah pasang niat dah ni.. K2.. tak nak bebel lama2.. Nak study! Hahahaha LOL!
Bye korang.. Assalammualaikum..




Raya Dah Habis!

Satu family menghadap cerita Juvana The Movie. Best la cerita dia. Huhu Esok hari apa? Ahad! Eh esok dah mula naik hostel lah! Aduhh kerja tak settlel lagi ni. Huhuhu

Dua hari satu malam saya di Kajang. Sana sini, bangunan jek! Panas and bahang tu memang lah kan. Yela Nuna tak biasa kat tempat orang lagi.. Bayangkan! Dah mandi, tetap rasa panas and bahangnya. Dah tidur, bawa kipas, tapi still berpeluh, sampai buka baju tahu tak! Hahaha Berpeluh2.. Rumah pun rumah batu kat Taman Seri Mewah. Cantik rumah kat sekitar taman tu. Beso2!


Alhamdulilllah lah sebab sepanjang perjalanan tu tak adalah jam sangat. Biasa2 jek! Dah nama pun highway. Kalau kat Melaka, kereta Saga FLX tu la yang paling laju! Tapi bila kat highway, kereta tu lah yang paling last. Dah bawa kelajuan 100 pun macam tak rasa.. -_- ayah lepas ni beli audi k! huhuhu nuna tengok ramai sangat guna audi kat highway. Smart2 pulak tu! Geram je rasa. Dah lama tau Nuna usha! hahahaha

Tu kat Sungai Congkak Hulu Langat.. Paling kelakar ialah nak pergi sana pun kena bayar Tol? Nuna pun ceritalah kat kawan Nuna. Dia cakap zaman sekarang semuanya guna duit. Mati pun guna duit jugak kan.. Macam2!

time tu kat Mydin. Tak ramai orang! Parking pun tak banyak but okey lah sebab masih baru lagi kan.. Huhuhu murah2! Harga sama jugak! Paling sedap sate Kajang. Boleh tahan.Kah3! Nuna tambah2 tau.. Nuna suka sate ayam and kerang.. Huhuhu

Raya pun dah habis. Nuna pergi kajang hari Jumaat sebab raya rumah sedara kat sana. Tak decides pun tak nak tidur sana, nasib baik bawa baju spair. Huhuhu itu pun Nuna lupa nak bawa. Mana taknya bawa salah beg. Baju tu masuk dalam beg lain.. Okeyy citer Juvana dah sampai klimaks! hahahaha


Raya dah habis! Huhuhu yang belajar tu, sambung belajar k! Nuna pun nak sambung kerja dulu. K tata Assalammualaikum..


#Kosongkosongokey!

Subhanallah! Jalan jam teruk kat Melaka.. Lalu jalan ini, jam.. Jalan itu, jam.. Sampai ayah and akak Nuna dah tak tahu nak jalan kat mana lagi.. Hahahaha beratur panjang kat traffic light.. Yela masing2 ada yang dah nak balik KL kan, sambung kerja lepas lima hari cuti..

Pagi-pagi raya dah kecoh! Ibulah. Bangun jam 6 pagi.. Tapi nak gerak 6 setengah pagi.. Ibu, anak-anak ibu ada lima orang perempuan tau. Dah lah siap lambat, nak itu lagi, nak ini lagi.. Hahahaha macam2 berlaku waktu pagi tu. Lepas tu dah okey sikit..

Hari pertama makan, hari kedua makan. Seharian makan tahu tak! Perut penuh sampai dah tak tahu nak sumbat apa.. Ni hah, asyik kentut2 je! Hahaha By the way, Nuna nak ucapkan selamat hari raya tauuu.. Maaf zahir batin..

Letihnya badan.. Rasa nak tidur aja.. Hahaha ngantuk pun dah ngantuk dah ni.. Tapi just kuatkan mata sebab nak update entry blog. Exited ni! Ayat cliche! Hahahaha Tengah2 update entry, tak perasan kumbang badak kat hujung kaki.. Melompat aku! Apa lagi,, lari !!!

Kan Nuna kata tahun ni Nuna nak buat dress kembang bawah.. Mula2 nampak pelik sikit tau bila Nuna pakai. Tapi bila dah siap jahit sulaman tu, jahit manik, (buat sendiri tau) nampak cantik lah pulok... Hahahaha puji diri sendiri.. Tapi puaslah juga dengan hasilnya..



Okeylah1 Tak nak cakap banyak. Takut nanti ada yang muntah pulak baca entry yang terlebih over pulok.. Hahahaha ready baldi dulu kalau nak baca entry kat blog ni! Hahaha gurau k gurau! Bagi yang memandu, pandu kereta tu baik-baik k. Taling kaledar jangan lupa pakai. Sama juga yang bermotor. Helmet jangan lupa pakai. Jangan bawa laju2 sebab kereta banyak. Biar lambat asalkan selamat k. Assalammualaikum

Cabaran Pada Bulan Ramadhan...

Assalammualaikum semua! Ya Allah susahnya nak cari masa untuk update blog.. :( Ni pun baru balik dari shopping beli kasut.. Hah ini lah parahnya kalau shopping last-last minute! Ramai gila orang! Sesak weh.. Fening eden.. Dah lah perut buat hal!

Cuaca tak menentu sepanjang bulan ramadhan ni. Kejab panas, kejab hujan.. Kalau panas, betul-betul panas. Kalau hujan, sampai banjir rumah Nuna tau.. Alhamdulillah tak ada apa-apa pun. Rumah just masuk air jek.. Nuna pulak kejab demam, kejab baik, kejab demam, kejab baik, seminggu tahu tak! Faktornya maybe cuaca. Waktu tu memang panas terik. Dah nama pun ramadhan kan? :) Itulah cabaran.. Tahu tak, tiga kali pergi jumpa Doktor! Ya Allah banyak gila ubat dalam beg Nuna tu.. First sekali pergi klinik kat Peringgit Melaka, second terpaksa pergi check kat Hospital Besar Melaka, thirdly Nuna pergi Peringgit balik arahan doktor kat hospital tu lah. Kena ambil darah dua kali! Satu kat hospital and satu lagi kat klinik Peringgit.. Sakit ke ambil darah tu?? Tak sakit pun.. Tak tipu lah.. Hahahaha bulan puasa buat apa nak tipu kan.. Tangan belah kiri satu, tangan belah kanan satu.. Bengkak urat gua maa... Kah3.. Alhamdulillah sekarang dah okey sikit.. Cuma perut je selalu sakit.. Ibu ajak pergi scan, tapi Nuna takut lah! Hahahaha



Cabaran lain pula ialah pbs  dan result sem dua yang sangat mengecewakan.. Adoi.. Apa boleh buat.. Ingat senang ke STPM ni? Susah wooo! Habis cikgu bebel kat kiteorang tau.. Kalau cikgu rasa kecewa, kiteorang 3kali ganda rasa kecewa.. Huhuhu redha and tawakkal je lah.. Result sem satu dulu lebih okey dari sem dua tau.. Sem paling killer sekali ialah sem dua. Subjek paling killer sekali ialah subjek pengajian perniagaan.. wa tak tipu lu bro.. Hahaha



Wa tak nak cakap banyak sama lu.. Wa nak susun sepuluh jari, masuk jari kaki, dua puluh jari, nak minta maaf lah kat lu semua! Manalah tahu wa ada sakitkan hati lu ke, buat lu semua terasa hati ke.. Wa kononnya nak bajet gangster der.. Hahahahaha poyoo jek kan! :) Selamat Menyambut Lebaran ya? Maaf Zahir Batin.. Kosong2 tau! Jab lagi nak iftar kat luar dengan kawan! k bye jaga diri bebaik tau.. Yang nak balik kampung tu, hati2 kat jalan raya sebab sesak sangat.. tata Assalammualaikum..

Pengorbanan Itu Menyakitkan..

Assalammualaikum dan salam sejahtera.. Nuna dah lama nak cari ruang untuk update entry.. Hari tu result keluar, teruk memang teruk. Balik je rumah kena basuh dengan akak Nuna.. ;"( Apa boleh buat. Sedih lagi bila dengar MH17 tu.. Haishhh kita pulak yang jadi mangsa kan.. Redha je la lagi.. Nuna dengar sedih tau. Nuna dengar ada yang nak balik raya, tapi tak kesampaian. Ada satu  family yang nak balik ke tanah air, tapi menemui ajal dahulu.. Siapa je yang tak sedih. Terasa tau.. Bayangkanlah kalau salah seorang daripada keluarga kita atau sahabat handai terlibat dalam tragedi tu. Ya Allah jauhkanlah.. Mengenangkan saudara-saudara kita kat Gaza lagi.. Astaghfirullah.. Mengucap panjang jelah Nuna.. Kita ni jauhh.. Nak pegang senapang pun apa tah lagi.. Yang kita mampu hanyalah berdoa.. Doa orang yang dizalimi adalah dimakbulkan..

Malam ni Nuna sentuh tentang Pengorbanan.. Nuna nak update entry ni pun, cari idea tau! Idea datang pun selepas tonton drama Jauh Dari Cinta lakonan Anzalna.. ya Allah sakitnya berkorban! Tambah-tambah bila melibatkan orang yang kita sayang, orang kita cinta. Rasa sakit tu Allah saja yang tahu.. Kadang-kadang kita sanggup korbankan segala-galanya semata-mata nak tengok orang yang kita cinta bahagia dengan pilihan hatinya.. Kadang-kadang kita terpaksa berkorban kerana hadirnya cinta lama yang menagih cinta.. Persoalannya sanggup kah kita?? Sanggup! ya Memang jawapan kamu adalah Sanggup! Namun hakikatnya kau 'tak sanggup'. Sanggup sedangkan hati terluka.. Itulah yang dimaksudkan Pengorbanan Itu Menyakitkan.

Kadang-kadang orang tak faham kenapa kita sanggup memilih pengorbanan daripada kehilangan kan.. Kalau Nuna pun mestilah Nuna pilih pengorbanan daripada kehilangan dia.. Alhamdulillah dekat sebulan hubungan ni.. Pernah suatu hari tu, retak menanti belah.. Sering bergaduh..Tak ada persefahaman.. Sekarang makin lama makin okey.. Kurang bergaduh.. Mungkin berkat doa Nuna setiap hari.. Nuna rasa bersalah dengan diri Nuna tau... Ishhh rasa nak hukum je diri ni! Lagi pun dia pun dah faham keadaan Nuna.. Dia faham kedudukan Nuna.. Ambil masa yang lama untuk terima, kenal dan faham diri Nuna.. Itu pun satu pengorbanan jugak.. Tolonglah faham awak.. Saya bukan seperti perempuan yang awak kenal selama ni.. Saya tak suka keluar dating.. Bila dengan awak, saya sangat malu! Harap awak faham k?


Pengorbanan itu perlu.. Walaupun kita tahu yang pengorbanan kadang kala memberikan kebahagiaan, kadang kala memberikan kekecewaan, kesakitan.. Tapi itulah yang kita kena terima.. Yang penting doa.. Nuna sendiri tak harapkan yang sempurna untuk diri Nuna.. Nuna tak pernah minta.. Kekurangan dia adalah kekurangan Nuna.. Kelebihan dia adalah kelebihan Nuna.. Selepas solat, Nuna memang selalu berdoa.. Kalau dia jodoh Nuna, Allah permudahkanlah.. Sekiranya tidak, jauhkanlah dia daripada aku.. Allah lebih tahu apa yang terbaik buat hamba-hambaNYA. Maka, berdoalah.. Itu saja yang Nuna mampu selain menjaga hubungan ni.. Dia dan Nuna mengharapkan hubungan ni pergi lebih jauh.. Kita sama-sama nak yang terbaik untuk hubungan ni.. Kita semua sama-sama nak yang terbaik untuk diri kita kan? So, mintalah pada Allah.. Allah Maha Mendengar.. Kalau dia jodoh kita, jalannya pasti Mudah.. In shaa Allah..

Yang penting, jangan terlalu mencintai.. Jangan terlalu menyayangi.. Nanti bila berpisah, takut terlalu kecewa.. :') Okay... bye Selamat Malam sayang.. Assalammualaikum..

Anda dan Pasangan Anda! Check sekarang!!

Jom sama2 semak! :D

Januari 01-09 ~ hamster
Januari 10-24 ~ Tikus
Januari 25-31 ~ Singa
Februari 01-05 ~ Kucing
Februari 06-14 ~ Merpati
Februari 15-21 ~ Kura-kura
Februari 22-28 ~ Harimau Bintang
Mac 01-12 ~ hamster
Mac 13-15 ~ Singa
Mac 16-23 ~ Tikus
Mac 24-31 ~ Kucing
April 01-03 ~ jerung
April 04-14 ~ Harimau Bintang
April 15-26 ~ Tikus
April 27-30 ~ Kura-kura
Mei 01-13 ~ jerung
Mei 14-21 ~ Merpati
Mei 22-31 ~ Singa
Jun 01-03 ~ Tikus
Jun 04-14 ~ Kura-kura
Jun 15-20 ~ jerung
Jun 21-24 ~ hamster
Jun 25-30 ~ Kucing
Jul 01-09 ~ Tikus
Julai 10-15 ~ jerung
Julai 16-26 ~ Merpati
Julai 27-31 ~ Kucing
Ogas 01-15 ~ hamster
Ogos 16-25 ~ Tikus
Ogos 26-31 ~ Kura-kura
September 01-14 ~ Merpati
September 15-27 ~ Kucing
September 28-30 ~ jerung
Oktober 01-15 ~ hamster
Oktober 16-27 ~ Kura-kura
Oktober 28-31 ~ Harimau Bintang
November 01-16 ~ Singa
November 17-30 ~ Kucing
Disember 01-16 ~ jerung
Disember 17-25 ~ hamster
Disember 26-31 ~ Merpati 

»»» maksud/erti :

# JERUNG: Kamu memang seorang yang setia dan manis orangnya. Kesetian kamu memang tidak boleh disangkal lagi. kejujuran dan keikhlasan adalah kekuatan kamu, malahan di dalam kerjaya kamu memang boleh dipercayai.Kamu adalah orang yang sederhana dan sering bersikap rendah diri.Kamu bukan orang yang akan mencari masalah dan sukakan suasana yang damai.Kualiti itulah yang menjadikan teman-teman suka berada di sisi kamu. Cita rasa kamu di dalam fesyen juga diakui baik dan kamu akan mudah terasa malu dan sedih sekiranya alamari pakaianmu tidak lengkap dengan pakaian yang mengikut peredaran fesyen. Biarpun kamu tidak mempunyai teman yang ramai tetapi teman-teman yang bersama dengan kamu memang mempunyai kualiti yang baik.

# TIKUS: Kamu ini memang penuh dengan muslihat! Namun, sikap itulah yang menjadikan kamu nampak bijak dan menjadikan wajah kamu comel dan mudah menarik perhatian orang disekelilingmu. Ramai yang suka berkawan dengan kamu kerana sikap kamu yang memang mengundang keseronokan kepada orang lain. Memang kamu sering dijemput untuk memeriahkan majlis dan ramai yang menyukai kehadiran kamu, tetapi kamu begitu sensitif orangnya dan itu menjadikan orang sekelilingmu berhati-hati untuk berbicara dengan kamu. sekiranya ada yang berani menggunakan perkataan kasar, memang mereka akan mengundang kemarahan kamu di tahap maksimum! Kamu perlu bijak mengawal emosi kamu kerana teman-teman juga manusia yang tidak lepas dari melakukan kesilapan.

# SINGA: Begitu kontra dengan spesies kamu, rupanya kamu ini memang pendamai orangnya. Kamu tidak suka terlibat dengan pertengkaran atau pergaduhan. Kamu begitu sukakan aktiviti luar rumah dan tidak gemar melepak tidak tentu arah tujuan. Memang dilahirkan untuk menjadi ketua dan memberikan arahan kepada orang lain dengan cara yang paling disenangi. Kamu memang suka menyayangi dan disayangi orang lain. Namun,kamu memang mudah dipermainkan oleh orang lain, jadi berhati-hati.

# KUCING: Kamu memang penyayang, disayangi namun kadang-kala begitu pemalu. Kamu sukakan keadaan yang senyap dan damai. Di dalam kehidupan,kamu suka mempelajari tentang perkara baru dan sentiasa melakukan setiap sesuatu dengan bersungguh-sungguh. Di dalam situasi normal, kamu memang nampak tenang tetapi apabila kamu dicabar, serta merta kamu mudah mengamuk! Mereka yang bernaung dibawah kucing memang bijak bergaya. Orang sekelilingmu sering menjadikan kamu sebagai idola di dalam berpakaian. Kamu bijak bersosial tetapi hanya bercakap dengan orang kamu kenali. Kamu memang begitu berhati-hati memilih teman.

# KURA-KURA: Kamu semakin hampir dengan kesempurnaan dan begitu baik hati.Kebaikan kamu akan sentiasa dikenang orang sekeliling kamu. Kamu sukakan kedamaian, sekiranya teman-teman ada menyakiti hati kamu, kamu tidak akan cuba menyakitkan hati mereka pula. Kerana ini, kamu memang disayangi dan disenangi teman-teman. Kamu juga tidak suka cakap belakang dan orang sekelilingmu begitu senang dengan cara kamu melayan mereka. Kamu sentiasa akan memberi kasih sayang dan tidak pernah mengharapkan balasan. Pemurah juga adalah sikap kamu dan kamu sentiasa melihat kehidupan sebagai latihan praktikal.

# MERPATI: Kamu adalah simbol sikap yang sentiasa riang. Apa saja yang kamu lakukan, kamu akan enjoy setiap detiknya. Kahadiran kamu menjadikan teman-teman serta orang sekeliling begitu riang dan senang dengan sikap kamu. Kamu adalah ketua di dalam kumpulan teman-teman dan bijak memujuk dan menghiburkan hati orang yang sedang gundah-gulana. Hipokrasi adalah sifat yang paling kamu benci dan orang yang sebegini memang kamu tolak tepi. Di dalam pekerjaan, kamu memang teratur dan sistematik. Namun,awas! Kamu mudah jatuh cinta!

# HARIMAU BINTANG: Kamu seorang yang misteri. Kamu boleh berhadapan dengan tekanan dengan tenangnya Kamu juga boleh menghadapi setiap senario yang menguji kesabaran tanpa perlu mengamuk untuk melepaskan geram. Kadang-kala, kamu ini kejam orangnya. Hmmm...kamu suka bergosip tetapi hanya bersama dengan teman-teman yang kamu percayai sahaja. Mereka yang bernaung dibawah harimau bintang adalah begitu teratur dan kemas orangnya. Tetapi,apa yang tidak tahan dengan sikap kamu yang mahu setiap sesuatu mengikut cara -kamu. Sikap itulah yang menjadikan kamu senang hilang kawan. Namun,apabila teman-teman menghadapi masalah, kamu adalah orang pertama yang mereka cari.

# HAMSTER: Tidak sabar dan begitu hiperaktif! Kamu mahu segala-galanya dilakukan dengan pantas. Namun, kamu memang sederhana orangnya dan begitu' suka apabila ramai yang memberikan perhatian kepada kamu. Kamu bijak berhadapan dengan masalah dan tidak mahu terlibat dengan sebarang kontroversi. Setiap langkah dan keputusan, kamu akan berfikir sebelum melakukannya. Kamu mempunyai kata hati yang kuat dan itulah yang menjadi penyelemat kepada kamu.
Jangan tidak tahu, mereka yang bernaung di bawah hamster memang begitu bijak mencari wang dan begitu pandai mengatur kewangannya. Kamu memang akan berjaya di dalam perniagaan..


Dah semak? Komen lah sikit! :D

DOA DIGERUNI YAHUDI DAN KUNCU2NYA.





DOA INI DISAMPAIKAN IMAM MASJIDIL HARAM MEKAH: SHAIKH MUHAMMAD AL-MOHAISANY, YG KETIKA SELESAI MEMBACAKAN DOA TERSEBUT DENGAN DI-AMINKAN OLEH JUTAAN JAMAAH, KEMUDIAN SHAIKH TSB DITANGKAP & DITAHAN SAMPAI SEKARANG OLEH PENGUASA THOGUT U.S.A.

Jangan asyik nak fikirkan untung giveaway jek! Join sana, join sini.. sampai lupa yang susah, derita, sengsara kat sana.. Lebih bagus untung giveaway tu sedekah pada mereka.. korban sikit raya ni..

Pahit Ku Telan Jua..

Ruang yang ketiga untuk aku luahkan sesuatu selepas berdoa dan luahkan pada kawan-kawan ialah dengan menaip. Dengan menaip aku dapat rasa seperti ada sesuatu kekuatan. Dengan menaip aku dapat luahkan dengan kata-kata. Dengan menaip aku dapat berkongsi dengan semua orang. Dengan semua orang aku akan peroleh pendapat dari semua readers. Aku ingin memperkatakan tentang diri aku sendiri. Now, tahan sebak sebab depan kawan-kawan. Aku tak nak menyusahkan kawan-kawan. Aku tak nak kawan tertanya-tanya kenapa aku macam ni.

Selepas solat, waktu aku berdoa, aku memang tak lupa minta supaya Allah kuatkan hati aku, tabahkan hati aku, berikan kesabaran sepenuhnya.. Dan aku dapat kesan yang positif sekarang. Allah dah makbulkan doa aku yang hari-hari tu. Allah memberikan aku kekuatan, kesabaran dan ketabahan pada aku tanpa aku sedari, tanpa aku perasan. Aku mula sedari apabila ujian menimpaku. Dan aku tak sangka aku mempunyai kekuatan sekuat ini. Kesabaran sekuat ini. Ketabahan sekuat ini. Semua itu mengajar aku untuk menghadapi masalah dengan lebih kuat lagi.. Aku redha dengan ketentuan dan ujian yang telah Allah beri pada aku.. 

Walaubagaimanapun, hakikatnya betapa sakitnya menanggung sengsara dan derita semua ini. Betapa sakitnya hati ni nak berdepan dengan semua ini. Betapa sakitnya jiwa dan raga ini untuk sabar, tabah dan kuat untuk berdepan dengan semua ini..

Aku tak tahu dimana silap aku dalam semua ni. Aku tak tahu besar mana dosa aku selama ni. Ya aku tahu dia menunjukkan diri dia yang sebenar. Aku tahu itu bukan lakonan dia. Dan aku terima segala kekurangan dia. Aku selalu pujuk hati aku bahawa ada hikmah disebalik semua ini, Ada hikmah kenapa Allah mempertemukan aku dengan dia. Ada hikmah kenapa semua ini terjadi pada aku. Mungkin Allah nak uji aku. Itu sudah semestinya. Mungkin juga Allah ingin aku menimba pengalaman dari semua ni. Mungkin juga Allah ingin aku bersedia dari sekarang dari segi mental dan fizikal. Aku cuba pujuk hati aku dengan berikan kata-kata positif pada diri aku.. Allah tahu aku kuat, Allah tahu aku tabah, Allah tahu aku sabar, maka sebab itulah Allah beri aku ujian sebegini rupa.

Cemburu adalah sebuah penyakit yang sememangnya ada pada semua orang. Cemburu cukup sinonim dengan perempuan. Ada juga lelaki yang cemburu. Tapi kadang-kadang lelaki, kerana ego mampu menutup cemburunya. Perempuan kalau cemburu tandanya apa ya?

Siapa je yang faham hati ni? Allah. SIapa je yang faham resah ini? Allah. Siapa je yang tahu sakit ini? Allah. Dan selebihnya ialah Kawan. Kawan adalah segala-galanya pada aku. Tanpa kawan, siapalah aku ni. Tanpa kawan, aku tak mampu jadi sekuat ini. Dan aku bersyukur masih ada lagi kawan yang mengambil perat perihal aku. Ahh sebak terasa.. Rasa macam nak menangis tapi aku tahan je. Tak kena ditempatnya. Kali ni aku tak nak kawan-kawan tahu. Aku cuba menutup air muka aku. Tapi kawan-kawan tetap tahu..

Aku terima ujian ini dengan redha walaupun terasa amat pahit. Walaupun pahit, aku terpaksa telan. Aku kena berdepan juga. Sebab aku! Aku yang pilih jalan ni. Aku yang pilih laluan ni! Aku yang ikut kata hati!! Aku yang begitu senang….! Ahhh lupakan saja.. Apa lagi yang aku ingin cakapkan.. Cukup hanya aku mampu kata bahawa hati aku cukup sakit dengan apa yang aku rasa, dengar dan lihat tadi….


Assalammualaikum..


Ramadhan Tiba! Ramadhan Tiba! Lalalala...

Assalammualaikum dan salam sejahtera, salam sejahtera! Ce wah.. Aca2 je pembukaan dia.. Wauu memandangkan dah ramai blogger yang update entry pasal Bulan Ramadhan kan. So, Nuna pun nak ambil kesempatan ni untuk mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan..

Tak sabar rasanya nak sambut ahad ni kan.. Yang paling best sekali dan exitednya bila semua adik beradik Nuna dapat berkumpul sama-sama.. Yela susah tau nak berkumpul macam ni. Bukannya selalu pun.. Malam tadi jalan-jalan dengan mereka semua! Best woo! Pergi Eye On Melaka, Sungai Melaka and Pantai Klebang.. :) Memang best pergi malam-malam.. ;)



ibu : "anak-anak awak jalan, tak balik-balik lagi..."
ayah : "biarlah budak-budak.."

Balik sampai rumah jam satu pagi lebih.. Bukak pintu je, tengok ayah dah nyenyak. Betul2 tak sedar kepulangan kiteorang.. Rasa-rasanya kalau ayah sedar, bebel dia tengok anak dara dia balik sampai cam tu sekali. Bila balik jam macam tu, tidur pun dalam kol dua and tiga pagi cam tu. Ni hah adik kat sebelah still tak bangun tidur lagi.. -_- Almaklumlah budak asrama.. Sebulan, dua bulan kadang2 sampai tiga bulan tak balik rumah. Alolololo eca comel sangat.. :p

Kebetulan ibu tengah gaji waktu tu, dengan rela hatinya ibu benarkan kiteorang keluar sesama dengan busu. Dua kereta.. Satu kereta tak muat! So, ajaklah busu.. :) Thanks busu sebab tangkapkan gambar. Pakkallah busu belum kahwin lagi. Nanti dah kahwin maybe susah kowt nak kuar sesama lagi.. :( Hahahaha


Itulah anak-anak Abu Kassim dan Rosnah.. Semua sekali enam! Memperkenalkan, Dari kiri Muhammad Nasrul Aiman(6), Nurrul Najiha(4), Nurrul Nazuhan(3), Nurrul Nadilah(2), Nurrul Nazulah(1) dan Nurrul Natasya(5).


Bila disedari,, diri disayangi.. Hahaha ce wah! Itu siapa? Itu aku lah.. :D Pendek oh pendek.. 151, cam tu lah.. Last ukur tinggi waktu form 4. Hahaha kalau dah tinggi pun naik bape kerat je kowt. Tapi Nuna tengok macam tak naik langsung je. Stay macam tu je sampai sekarang. Tapi tak tahulah kalau dah tinggi sikit. Hahahaha

Nuna nak ambil peluang ini untuk mengucapkan selamat menyambut Ramadhan al Mubarak. Paling tak sabar ialah sambut puasa kat hostel.. Sebab nikmat dia memang terasa gila! Solat terawih lagi.. Best sangat.. :( Kemanisan Iman tu dapat rasa tau... :) Semoga kita dapat bertemu bulan Ramadhan k? :)

Bye Assalammualaikum..