Tuto : Cara nak buat banner sendiri guna Photoscape!

Nuna dah biasa guna photoscape. Satu je kelemahan photoscape ialah tiada untuk transparent gambar. Bagi Nuna tiada masalah. Kalau nak tranpsarent kan gambar, korang boleh saja guna secara online! di LunaPic..

Sorry sebab lambat. Semalam busy sangat. Hahahahahaha tu lah kan.. tuto ini request oleh .... (sory tuto ini bnyak gambar untk mmbuatkan korang lebih faham.. :))


Okay contoh banner yang Nuna nak tunjukkan ialah....

Banner Contoh!
Cantik ke tak cantik ke, comel ke tak comel ke belakang kira! Hahahahahahaha
Mula2, korang kena cari doodle kat google dulu.. Carilah yang berkenan dihati. Kalau naka kemas, pilih doodle yang transparent punya.. :)

Kalau nak buat macam banner contoh tu, ikut Nuna k? Pergi photoscape then ikut macam dalam gambar ni..



Kalau nak buat macam banner contoh tuh, Nuna buat satu2! Macam ni.. Satu gambar, save! lepas tu buat lain and satu gambae save! satu gambar save! Macam ni..

Gambar 1

Gambar 2

Gambar 3

Gambar 4

Gambar 5

Gambar 6

Gambar 7
Save, jangan buang ya? Dah save? Okay, ikut gambar ni!


nampak tak? Korang 'add' gambar satu-satu yang korang save tadi... ikut step by step.. Faham tak? Klik gambar atas tu untuk keterangan!

Errghhhh Nuna tahu korang tak faham! Hahahahaahhahaha tak faham tanya ya? Jangan senyap pulakk t sesat jalan! :) Then, inilah hasilnya!

Terima kasih... Assalammualaikum..


3 comments:

  1. Wahhhh! Menjadi lah Kak Nuna! Terima kasih banyak banyaaaak! Hihihi. Tapi tak secantik kak nuna punye laaa hehehe okay thank you ye kak nuna!

    ReplyDelete

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..