Sepetang Bersama : "Try Cuba Buat Banner Blog Sendiri....."

Fuhh hari ni matahari bukan main lagi. Cuaca sekarang dah tak menentu. Alhamdulillah. Dengar2 cerita Kemaman dah reda sikit banjir. Alhamdulillah. :) Hujan dan Panas saling melengkapi antara satu sama lain.. Kan kan kan kan... Sebab tulah Allah wujudkan benda yang berpasangan.. ;)

Malam tadi Nuna tengok 'Raikan Cinta..' Kalau tak silap Nuna, kat Astro Ria kot? Cantiknya pelamin! Cantiknya itu cantiknya ini! Hahahahahaha Waktu wedding dalam dewan pengantin lelaki, Nuna depan tv tersengih-sengih macam kerang busuk. Apa lagi? Berangan lah! Hahahahahaha berangan kalau lah Nuna berada di tempat pengantin perempuan tu. My mom bukan tengok apa pun.. Dia tengok baju nikah, baju penganting, pelamin!

Nuna : "Ibu, cantikkan bu baju dia? =D"
My Mom : "Aaah, Cantik! Tak apa, nanti kowang kahwin, ibu carikan baju macam tu ea? Wahh
cantik!"
Nuna : "Eh, ni siapa yang nak kahwin ni?"

Ibu Nuna tergelak! Nuna pun tergelak.. Akak Nuna yang diam pun tergelak.. Kan Nuna pernah bagi tahu, Nuna teringin nak adakan wedding dalam dewan! Huhuhu biar pengantin duduk kat atas pelamin yang dapat dilihat oleh semua tetamu!  :D Maksudnya jadi tetapan umum lah kan? Akak Nuna yang sulung tu nak buat ala-ala dalam taman..? Hurm biarlah! Dia yang kahwin, bukan Nuna.. :) Lain orang lain citarasa.. :)


Itulah banner Nuna.. Hahahahaha gila simple! Malas lah nak ada doodle2, renda2, pink2 bebagai.. Hahahahahha rimas! Dia bergerak kan? But tadi Nuna cuba letak kat dalam layout and try view blog kejab. Tapi banner nuna tak gerak pulakk... Waktu tu, Nuna nak buat yang kotak kod banner sekali.. Tapi bila dah pasang jek, ADA KOTAK SAJA. KOD BANNER TAK ADA. Nuna percaya mungkin pernah berlaku banyak kali pada sesetengah blogger. Nuna pernah buat letak kod banner dulu, jadi memang jadi. Tapi Nuna tak tahu nuna guna Tuto siapa... Itulah tuto yang Nuna tabik springgg! sebab jadi.. Yang lain tuto tak jadi, nuna tak tabikk... Hahahahhahahahaha ;p

Please give me tuto... share ramai2... ;) i really need it! :) assalammualaikum...

**bosannya bila tengok kat wall dashboard entry dari blogger yang sama. tiap-tiap hari.... (nuna straight to the point........)



2 comments:

  1. Cantiklah doodle tu kak nuna .. tak pernah lagi buat banner .. Kak try lah tutorial blogger2 otai

    ReplyDelete
  2. Kak Nuna ! Tolong buat tuto untuk banner boleh ? hihihi. saya taktau lah caranya :(

    ReplyDelete

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..