Contest SEO Eridy!! Mencabar Blogger!

 Contest SEO Eridy!! Mencabar Blogger!
Kenapa Nuna kata 'Contest SEO Eridy' mencabar blogger? SEO ni melibatkan Google seacrh tau! Nuna main masuk saja. Tapi Nuna sendiri tak tahu apa yang dimaksudkan SEO tu. 



Yang join contest ini, belum tentu tahu apa yang dimaksudkan SEO ni. Bila Nuna baca Tips Untuk Menang Contest SEO Eridy ni, Nuna terkejut! Adoi! Menyesal pula masuk! Hahahahaha ya Nuna tak suka kan cabaran. Serius! Lagi pun Nuna bukannya dalam page rangking pun? Yang ada pagerank kemungkinan berpotensi untuk menang. Insya Allah. Tapi penganjur kata, blogger yang tiada pagerank pun boleh menang juga. 

Baiklah. Nuna dah faham apa yang cuba diterang dan diberitahu oleh pihak penganjur dalam link tersebut. Pemenang akan dipilih berdasarkan google seacrh dengan menggunakan private browsing. Okay itu yang Nuna faham. Link yang pertama, yang muncul dalam page google seacrh, itulah pemenangnya. 

Nuna baca kat tips2 untuk menang tu tau. Ada yang sanggup boleh domain untuk menang. Ye Nuna sangat faham dalam domain-domain ni. Macam kak Lyssa Faizureen. Kak Lyssa guna domain kan. Bila kita seacrh tentang tutorial blog, blog kak Lyssa mesti akan muncul! Ya, Nuna dah try. So, domaian DIHARAM kan sama sekali. Tak boleh main kotor dalam contest ni. Orang lain pun nak menang juga kan? :)

Satu perkara SEO yang lebih kurang sama dengan segmen, giveaway, dan gift iaitu backlink. Sama macam apa yang penganjur kata, komen kat blog peserta yang lain.. Fahamkan? Sebenarnya senang sahaja, tapi perlukan usaha yang lebih untuk menang. Hakikatnya memang susah pun SEO ni.. :) Nuna dah join dah. Nuna ingatkan SEO ni macam GA, SEGMEN yang seangkatan dengannya.. Apa2 pun, selamat berjaya kepada yang join contest tersebut ya :)

5 comments:

  1. GOOD LUCK! :) Saya malas nak ber-SEO semua ni, tak pandai. Hehe.. :)

    ReplyDelete
  2. Comelnya tulisan blog ni..apa pun gud luck..

    ReplyDelete
  3. Gud luck Nuna. Boleh je. menang. lau update blog, link ke entri contest ni. pastu promote sikit.

    ReplyDelete

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..