Transparentkan gambar dengan mudah tanpa perlu download mana2 software!

Assalammualaikum semua! Hari ni Nuna nak share something dengan semua orang. Maybe ada sesetengah blogger yang dah tahu. Tapi Nuna nak share juga. Okey Nuna nak share macam mana nak transparent kan header secara online sahaja! Tak perlu nak download mana software and beratkan lappy u alls tu!

Mula-mula korang design dulu header korang. Paling biasa kita guna ialah photoscape!


contoh macam yang Nuna buat tu. Warna pink! Hahahahahaha bukan untuk Nuna tau.. simple jek.. sorry yer? Tapi untuk u alls! Huahuahuahua..  Okey macam mana nak transparent kan background? Now pergi ke web LunaPic.
Srcoll ke bawah sikit and 'choose file' header yang korang design then 'upload now'!


Tadaaaaa... Jadi macam ni.. Jumpa kan? Huhuhuhu Now. Jom Nuna tunjukkan step seterusnya! Cara nak transparent kn pulak!


Dah ikut step 2? Oke klik saja kat background header tu! Macam Nuna punya background warna putih kan? Nuna klik pada background warna putih! ATAU heretkan cursor korang dari hujung atas bucu kiri ke hujung bawah bucu kanan.. tak faham? try dulu k?

klik untuk lebih jelas!
Dah? Bahagian atas sekali ada 'cutout' .. Nampak tak? Ada. cari betul2.. sederet sahaja! Header u alls akan jadi macam yang kat bawah ni. Lepas tu 'save' ! Siap!! Senang jerkk!




Dan inlah hasilnya yang tak seberapa! Nak? Silakan.. 
Sorry ek, simple saja..



2 comments:

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..