Siapa Dr. Zakir Naik?

Assalammualaikum semua.. Hari ni Nuna share cerita tentang seorang hamba Allah yang sangat bijaksana. Nuna tahu yang beliau seorang dakwah sedunia, pidato yang hebat dan mampu berdebat dengan berkesan melalui dalil-dalil al-Quran! Korang nak tahu tak, Dr Zakir Naik ni telah mengkaji semua  kitab-kitab agama yang berlainan. Kemudian, beliau mengadakan perjumpaan secara besar-besaran.. Dengan perjumpaan itu, terutamanya non-muslim yang kebanyakkannya golongan kristian dibenarkan untuk menyoal apa sahaja tentang agama yang memusykilkan mereka kepada Dr tersebut.

Kalau nak lebih jelas, kalau korang nak lebih jelas, korang boleh buka youtube and tengok sendiri. Nuna buka youtube Dr. Zakil, tak bergerak! Hahahaha banyak juga video yang Nuna tengok.


Dr. Zakil Naik di lahirkan di Mumbai, India pada tarikh 18 oktober 1965. Macam-macam negara dia dah jelajah! Kalau korang buka youtube, korang jangan lupa baca comment before it! Ada yang kritik Dr tau! Kata apa yang Dr. kata tu salah! Haishh Kenapa tak datang forum PeaceTv and tanya sendiri saja? Pergilah lawan dengan Dr. Zakil tuh.. Dr. Zakil bukan membaca kitab agama lain tau.. Beliau PENGKAJI kitab!

Dr. Zakil ni pandai! Belajar kat High School gitu! :) Dah nama pun Dr. Zakil, mestilah DOKTOR kan? Tapi now, Dr. Zakil tinggalkan bidang tersebut dan menceburi aktiviti dakwah ilimiah. Nuna tengok youtube Dr. tu kan.. Ya Allah! Ramainya orang! Beribu-ribu! Dah macam semut dah Nuna tengok. Tak silap Nuna, dia pernah datang ke Malaysia. Tahun lepas kowt? Entah tak sure lahh.. :D Dr. Zakil ni pula dia ada keistimewaan yang sangat luar biasa iaitu daya ingatan yang kuat! Satu kitab bible dia boleh hafal!




Nuna kasi satu video untuk paparan semua okey? ..

No comments:

Post a Comment

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..