Ingat Senang Ke Jadi Blogger ?

Ni hah.. Apa yang Nuna rasa berdasarkan pengalaman Nuna sendiri.. Sebelum tu Nuna nak bagi tahu yang Nuna sedang mencari sponsor.. Tarikh Mula GA Pada 26 November 2013..

Pencarian Sponsor Giveaway Topup!!! http://nunapringiacyunq.blogspot.com/2013/11/pencarian-sponsor-topup-giveaway-by-nuna.html

Nuna selalu ikut perkembangan Kak Lyssa Faizureen.. Kenal? Alaa blogger followers yang paling banyak tuh..? Kalau blogger tak kenal Lyssa Faizureen bukan blogger namanya tuh? Hehehehehe Gurau2.. Jangan marahh ahh.? Sampai sekarang Nuna tertunggu-tunggu entry dia yang terbaru.. Mana kak Lyssa pergi nih?

Kadang-kadang terasa penat dari balik sekolah, kemas rumah, balik dari kerja.. Then buka lappy terus update blog. Ada yang remaja saja suka-suka buat blog tanpa mereka tahu baik buruk blogger ni. Mereka tak tahu betapa payahnya seorang blogger untuk menaikkan diri mereka. Betapa payahnya blog mereka untuk dikenali ramai. Betapa payahnya nak cari followers.

Nak jadi blogger ni adik-adik, kakak-kakak, abang-abang dan kawan-kawan sekalian bukannya senang.. Kita kena usaha tau.. Nak buat GIVEAWAY dan SEGMEN pun kena usaha juga. Supaya orang join segmen kita. Follow blog kita.. Yang dah beribu-ribu followers rasanya tak perlu risau kowt? Huhuhu yang baru nak meningkat naik ni saja.. :)

Nak cari sponsor untuk GIVEAWAY and SEGMEN pun susah tau! Kena bagi tahu kat group-group blogger kat facebook.. Rajin-rajinkan sent kat cbox or shoutbox orang.. Penat kan?
Dah tu kena isi iklan lah.. Yela sebagai tabung kita.. Bila tengok orang lain ada iklan, kita pun mestilah nak buat kan? Kena menghadap lappy 24 jam.. Okay Nuna tak tipu, dari Nuna balik dari asrama, Nuna memang menghadap blog nak settle kan benda yang belum disettlekan.. Edit itu, edit ini.. Sedangkan kita tak terfikir ada yang lebih penting dari blog bukan??

Tapi hasilnya BERBALOI kan?? 

Tak ada apa yang senangnya dalam dunia ni. Orang kalau nak sesuatu mesti berusaha kan? Macam tulah kita sebagai seorang blogger.. Kenalah selalu rajin-rajinkan diri kita ye dak?? Yang penting berusaha untuk mendapatkan sesuatu..


5 comments:

  1. Assalamualaikum. Blogwalking tengah malam XD

    betul tu, bukan senang nak jadi blogger. Mula dari bawah then putus asa tengah jalan itu tersangatlah rugi XD

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum..:)

    wahhh..dasat sampai tertunggu2 entri blog lysa tu...:D

    ReplyDelete
  3. setuju dengan awak btw dah follow, follow back? terima kasih :)

    ReplyDelete
  4. takde perkara yang mudah..nak capai sesuatu kena usaha and hadapi cabaran..barulah kejayaan itu yang terindah dan bermakna :) btw,happy blogging!

    ReplyDelete

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..