Followers Nak! Janji Haprak!

Assalammualaikum kawan-kawan! Adik-adik yang darjah enam dapat 5A tu tahniah ek? Yang tak dapat 5A tu tak apalah.. Bersyukur saja apa yang ada. Yang tak ada A tu jangan putus asa. PMR dan SPM ada! Nanti adik-adik buatlah yang terbaik k? Bagi student form 5 yang masih menempuh ujian SPM and sedang baca post Nuna yang ni, good luck and buat yang terbaik k? Doa dan usaha jangan lupa! Alright?

Next week is my turn to face the real exam! Of Course la STPM .. Huhuhu 21, 21 and 25! Just three days only.. Why? Because i just have four subject only.. Hahahaha ada sekolah yang ambil lebih daripada empat..



That's not my topic guys! Nuna nak share cerita yang terbaru ni! Kali ni bagi sesiapa yang kaki segmen and para sponsor, WAJIB baca post ni tau! Nuna kena temberang dengan sponsor TIGA kali dah! Mungkin ada sesetengah blogger yang dah kena banyak kali but mendiamkan diri? Tapi Nuna tak! Janji Tetap Janji tau..! Kita ni kan blogger, kalau tak bersuara siapa lagi kan.. Mungkin ada sesetengah blogger akan cakap 'Alaaa benda kecil macam ni pun si Nuna ni bangkitkan! Macam tak matang jek? ' atau 'Setakat hadiah murah aku pun boleh bagi lah.. Nak cari publisiti murahan lah tu?'

Ish Ish Ish! I don't care about that! Tak kisahlah apa orang nak cakap kan! Buat derk aje lah yerk? Nuna pernah menang voucher tau! Yang ni memang kelakar. Kelakar apanya? Kelakar sinis! Nuna nk tergelak lah. Menang voucher tapi kena bayar. Tak naklah bagi tahu siapa sponsor wanita tu. Likers Fanpage nak saja, nak lariskan jualan mahu aje.. Tapi... Hurm!

Kes yang kedua Nuna menang button badge.. Ni sponsor lelaki dari langit mana entah Nuna pun tak tahu. Nuna tuntut kat facebook. Hujung mesej dia siap 'hahahaha' lagi.. Sedangkan Nuna serius waktu tuh. Ada orang 'setakat button badge je pun.. small matter lahh..' Memang lah 'small matter'. Tapi ini bukan kecik besar kecik besar punya hal. Ini tentang amanah, janji.. Understand guys?

Kes ketiga pulak sponsor wanita.. Nuna dapat topup rm5.. Yelakan korang rm5 senanglah nak dapatkan.. Hello? Orang susah nak cari RM5 pun susah tahu tak! RM5 tu pun duit juga tau.. Siapa yang tak nak benda yang free ni? Ada? Orang gila pun nak lah kan.. Sponsor perempuan tu dua kali kata 'Maaf saya terlupa lah.. Malam nanti saya topupkan..'Maaf saya terlupa lagilahh.. Esok saya topupkan..' Sampai esok Nuna tunggu topup tak masuk-masuk pun.. Tahu Nuna buat apa? Nuna diamkan saja and Nuna tak PM dia pun.. Biaulah.. Biar dia jawab dalam kubur nanti.. Ye dakk???

So, pengajarannya ialah kepada para sponsor.. Rasa-rasa kalau 'desperittt' sangat nak followers tu, jangan sampai janji and amanah pun lupa nak tunaikan! Apa-apa dunia kita tak jumpa.. Akhirat t kita jumpa k? Peace yow! Assalammualaikum..


5 comments:

  1. ish ish. manusia memang gitu. sebab tu lah saya malas nak join segmen or GA. start dengan benda kecil lah sampai ke benda besar pun nnti tak tepati janji. hmm, apa2pun good luck eyh kak untuk STPM. buat yg terbaik ya. :)

    ReplyDelete
  2. Sabar laa. Pernah kene jugak. Sejak tu, tak masuk dah GA :)

    ReplyDelete
  3. Memanglah Nuna pernah kena.. Tapi Nuna ni tak serik-serik. Hahaha Nuna masuk jugak.. Biasala kan.. Itulah nama cabaran dalam dunia blogger ni kan.. Terima je lahh.. :)

    ReplyDelete
  4. saya pun pernah kena pasal topup rm5 tu . dah pm tapi langsung tak balas . diam membisu jea.

    ReplyDelete

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..