Maruah Pun Seperti Blog JUgak! :D

Assalammualaikum semua :) Jam 12.40 pagi. Tak tidur lagi sebab sedang mencari ilham untuk skrip drama saya. Hah kan saya ada bagi tahu yang saya sedang dalam pembikinan drama? Haishh! Nak buat novel lah, itulah, inilah! Okey nonsense! Hahaha something happened to my blog. Do you know? Hahahaha aah. Muka baru. Sekarang saya guna yang look simple. Jab lagi edit. Now blogging kejab. :)

Tetiba saja ada mood nak update blog. Tadi ada sekolah ganti tau! Just sembilan orang saja yang datang! Hah amekaw! Pecah rekod! Hahahaha. Okaylah! Melalut pula aku ni tau. Now, sambung balik apa yang saya nak share. Datang idea lah pulak. Hah, saya nak share tentang maruah. Tahu tak maruah tu apa? Tak tahu? Maruah tu bukan sahaja terletak dalaman diri kita semata-mata. But luaran juga. Macam malu? Apabila aib diri seseorang telah dibuka oleh kawan sendiri. Hah itu namanya maruah luaran yang tercalar. Siapa boleh buat kan?

Kalau maruah dalaman, hurm? Korang semua faham ke? :) Yes! Saya rasa korang faham. Macam kena 'tebok tupai' atau pernah 'terlanjur' dengan mana-mana lelaki atau perempuan. Itulah yang dinamakan maruah yang paling serius sekali. Bukan nak cakap apa. Saya ni pun tak adalah baik mana pun. :) Disebabkan saya ni tak baik lah saya nak share dengan semua orang tau! :) Secara tak langsung dapat mengingatkan diri saya juga. :)

Maruah kita boleh IBARAT kan dengan blog. Kalau korang perasan. Blog yang cantik-cantik, comel-comel, cun-cun, korang nak tak?? Saya pun nak! Tapi ingat senang-senang saja ke? Hah kalau nak yang macam blog yang macam tu, kenalah tempah kat orang, kena beli kat orang, kena bayar kat orang. Itulah yang dinamakan MAHAL ! Biar lambat asalkan selamat. Tapi beringat! Blog yang comel, cute and cun bebagai tu, belum tentu lagi mahal buat kita tau.. :)

Ada sesetengah blog yang memang lawa tapi bagi free jek! Sebab apa? Sebab telah diguna pakailah! Lepas dah muak, hah free jek! Siapa nak ambil lah! Owner tu pun dah tak nak guna dah! Tapi ada sesetengah orang yang tak nampak blog yang buruk, simple macam aku nilah paling berharga sekali! Sebab apa? Sesetengah orang tak nak pandang and tak akan download! Sebab mata mereka dikaburi oleh blog yang cantik dan cun2 tuh! Hah yang ini bab paras rupa. :)

Saya cakap berkias. Agak-agak korang yang baca ni, faham dak?? Hahahaha :)