Mengenali Personaliti Diri Melalui Kuku

Hah baru lepas melawat peserta-peserta dari Segmen Ini . Hampir 60 peserta yang aku melawat and tinggalkan comment. Entah kenapa terasa rajin tiba-tiba. Kalau tak, selalunya aku join segmen, jangan haraplah aku nak hit back balik kat si owner yang comment tu. Hahaha malas lah katakan. Tapi kalau dia dah suruh, nak tak nak, kenelah juga :)

Kuku korang jenis apa?? Kuku aku jenis persegi yang kecik punya. Hahaha ya memang kecik. Dalam keluarga aku, ada dua orang kuku kecik. Aku dengan kakak aku yang sulung tuh! Jom check?

gambar ni sangat teliti. ambil kat google image :)
Bentuk Almond
Menunjukkan seseorang itu seorang yang peka, lemah lembut, sopan dan pemimpin

Bentuk Oval
Sifat diri seseorang yang romantik, wau.. hahahaha seorang yg risau dan mungkin mudah merajuk. hurm?

Bentuk Kerang
Ada juga bentuk kerang ek? sikap yang kelam kabut atau cemas dan mudah membawa pertengkaran. Hah hati-hati lah ya? Kawal diri tu :)

Bentuk Persegi
Ini aku.. Seorang yang sabar, minda yang sihat dan ape tah lagi.. aku pun tak ingat! Hahahaha

Bentuk Lebar
hah ni cepat naik marah.. Datang bulan lah tu?? hahahaha

Aku nak cakap sikit ni. Jangan percaya seratus peratus tentang kuku ni. Perjalanan hidup kita telah pun ditentukan oleh Allah. Kalau ada kene mengena dengan diri kamu, mungkin kebetulan saja. :) Ini hanya sekadar suka-suka saja. :) Macam Zodiak? Aku virgo :)
Aku ambil di satu web indon. Huhuhu saja nak share dengan korang..
Enjoy k? Comment la sikit kuku korang yang  comel2 tu :)

4 comments:

  1. Ehh..sama la kita kalau macam tu..

    ReplyDelete
  2. ehem2 saya romantic eh? ntah la :P

    p/s: btw, awak... Ramalan seperti zodiak merupakan salah satu perbuatan yang mensyirikkan Allah yang harus dijauhi oleh umat Islam. Just share, sharing is caring right? ^^

    ReplyDelete
  3. eh, sy punya bentuk kuku tak ada pulak kat sini. tapi best tngok something then tentukan personaliti. just untuk suka-suka je kan.. :)

    ReplyDelete
  4. @Kawaii Gurlzz oh syirik eh? Tapi tak tahulah pulak.. Hehehe oke2 sorry.. Sye bru tahu pulokk.. Thanks ye? :)

    ReplyDelete

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..