Kawan Saya. Adaa Dah Nak Pergi Dah...

Armada-Buka Hatimu.. Sambil typing, dengar lagu.. Sambil typing, aku senyum sorang2.. :)) Plus2! Gila agaknya? Hahahaha Entahlahh Tak tahu kenapa dan jangan tanya kenapa.. :) Tadi tengok Jozan.. Semua video dia, saya tengok balik.. Tengok banyak kali pun tak bosan! Sebab sangat kelakar.. :)
Tengah-tengah blogging ni, teringat kawan saya.. Si Adaa tu..

Lepas ni saya tidur sorang2.. Lepas ni saya pergi dewan sorang2.. Lepas ni saya ketawa sorang2.. Lepas ni saya masuk tandas sorang2.. Lepas ni semuanya saya sorang..

 Kenapa? Sebab Adaa dah dapat tawaran sambung belajar di Poli.. Kos Kejuruteraan Awam.. Alhamdulillah.. Hurm walaupun berat hati nak lepaskan tapi demi masa depan aku sanggup.. :') Okay sedih kejab.. :"(  Sampai saya bermimpi yang Adaa tak jadi nak sambung belajar.. Yes! Aku menangis juga malam tu. Hahaha kelakar lah aku ni kan? Kawan manalah yang tak sedih bila kawan  baik kita nak pergi kan? Alah bukannya jauh pun dalam Melaka juga. Yalah. Memang lah dalam Melaka.. Tapi kita dah tak selalu jumpa dah. Now, tinggal saya dengan Jihah Azwan saja.. Kembar saya tu? Hurm Siapa yang selalu ikuti perkembangan blog ni, mesti kenal Adaa and Jihah Azwan..

Tiba-tiba hati saya jadi sayu.. Bertambah sayu bila tiba corus lagu Armada ni.. :''( Tak apalah.. Rezeki Adaa.. Tak kan saya nak bantah kot? Tak kan saya nak halang? Saya nak tengok kawan saya semuanya berjaya.. Termasuklah PARA BLOGWALKING yang sedang membaca ni.. :') Ingatlah bahawa rezeki tu ada dimana-mana saja.. :')

Lepas ni saya jadi diri saya yang dulu.. Seorang yang pendiam dan menyendiri.. Sebab tak ada Adaa.. Ya aku tahu aku penah kecilkan hati dia.. Tapi dia tak bagi tahu aku.. Sebab tak nak aku rasa serba salah. Mungkin? Habis macam mana aku tahu? Dari air muka pun aku dapat baca.. Maafkan aku ya? Aku ni bukanlah kawan yang sempurna pun.. Mungkin bukan kawan yang terbaik untuk kau. Yang selalu sakitkan hati kau.. Yang pernah kecilkan hati kau sampai kau menangis.. Mungkin aku tak sengaja. Mungkin juga aku terlepas cakap. Apalah yang istimewanya aku ni, Adaa. Hurm.. Tiba-tiba aku flashback balik kenangan aku..

Aku lupa nak kongsi cerita kat korang.. Masa tu aku dengan Adaa kat bangku panjang tau.. Dua budak lower form aku.. Waktu tu always aku dengan Adaa.. Sampai budak lower form tu tanya..

"Akak berdua ni memang dah lama kenal ke? "
"Aaah.. Sejak sekolah rendah lagi.. Form 1,2 and 3 sama kelas.. Form 4 and 5 tak sama kelas sebab lain aliran.. Tapi Form 6, kita orang sama balik.. Dah lama dah dik.." Jawab Adaa...
"Uisshhh lamanya!"

Mesti korang tak percayakan. Si Adaa ni bukan Sahabat or anywhat.. But dah macam adik beradik aku dah.. Sebelum tidur kat asrama, aku dengan dia mesti borak dulu. Cerita pasal orang dia suka, orang yang aku suka.. (bergenang air mata aku.. sob sob sob hahahaha) .. Pernah sampai wrestling atas katil tahu tak? Memang kelakar..

Tiba-tiba teringat waktu aku ikut Adaa pergi bercuti kat rumah Tok Ngah.. Mersing Johor.. :') Yes! Memang seronok.. Aku, Adaa dengan Tok Ngah saja. Sebab waktu tu mengundi. So, Tok Ngah nak mengundilah. Kami berdua yang tak cukup umur ni, temankan saja Tok Ngah.. Petang-petang, Malam-malam, Pagi-pagi tengok Running Man sama-sama. Gelak sampai guling-guling sama-sama.. Sampai keluar air mata!

Nothing special about me la Kawan! Mungkin aku bukan kawan yang terbaik untuk kau.. Ada ramai lagi kawan yang kau akan kenal kat POLI nanti.. Adaa, jaga diri tau.. Ish ! Adaa bukan budak kecil lagi yang nak aku ingatkan.. Nanti dia dah jauh.. :) Tak Apalah Adaa.. Ada masa kita jumpa lagi.. DAN ! Biarlah waktu kita berjumpa semula tu, waktu tu kita dah berjaya..

Sekali lagi aku nak minta maaf jika salah silap, terkasar bahasa.. Or anything la kalau kau terasa hati ke apa ke kan? :)) Hahaha sorry la weh.. Jaga diri bebaik.. Jangan kau nangis pulak baca bende alah ni nanti ya?


Ikhlas dari,

2 comments:

  1. namo sedih-sedih k.insya-Allah ada jodoh nanti dapat laa bertemu lagi :)

    ReplyDelete
  2. @Nurul Mohamad Tahir ya insya Allah.. ;') Terima Kasih sebab baca entry ni tau. Thanks sangat..

    ReplyDelete

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..