100 Hari Sebelum Kematian..

Hari ini entry terakhir untuk semua pembaca.. Tiba-tiba saya teringin nak membuat entry tentang kematian.. Ingat Mati kan sunat? Bila-bila masa saja kita akan pergi. Manalah tahu saya yang pergi dulu.. ? Mungkin ada di antara kamu yang pernah menonton drama 100 Hari .. Drama tu ditayangkan tv1 atau tv2 entah! Saya pun lupa.. Cerita tu mendapat sambutan ramai tau! Banyak kali diulang tayangkan di siaran tv.. Mungkin ada diantara kita tidak pernah tengok.. Bagus untuk semua Umat Islam.. Drama yang penuh dengan zikrullah. Lagu Taubat Nasuha.. Sesiapa yang benar2 menghayati drama itu, akan terasa TAKUT untuk mati.. Sesiapa yang benar2 menghayati bait2 zikir dan lagu itu, akan turut merintih di dalam hati.. Kepada yang belum menonton, jangan risau belum terlambat lagi.. Klik saja DI SINI..

Tahu tak kamu yang kita akan pergi tanpa berjumpa dengan waktu Asar..? Ya,, mungkin kamu tak perasan. Jom baca Tanda-tanda 100 Hari Sebelum Kematian..

Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil.

TANDA 40 HARI
Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT.

Maka Malaikat Maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi Malaikat Maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika.Adapun Malaikat Maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.


TANDA 7 HARI

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.


TANDA 3 HARI
Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam.Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.


TANDA 1 HARI
Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.


TANDA AKHIR
Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum.Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri menantikan kedatangan Malaikat Maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.


Sesungguhnya mengingati mati itu adalah bijak!!!Saling berpesan2lah sesama kita........ .


2 comments:

  1. SubhanAllah, Allahuakbar...

    ReplyDelete
  2. Jom join :)
    http://aidalor.blogspot.com/2013/05/simple-giveaway-by-nina-dan-hani.html

    ReplyDelete

➡Terima Kasih Kerana Membaca..
➡Kalau nak tinggalkan sebarang komen,
letak link blog sekali..
➡komen positif je tau..
➡keep blogging
➡Terima Kasih Blogwalking..
➡Datang lagi..