Keajaiban!Sila Baca!

Semalam aku demam,, Balik seminar pukul 6 petang.. sampai rumah 6 setengah petang.. balik saje aku terus mandi.. Lepas mandi aku makan bihun dari sana and makan ubat. Kemudian aku tidur.. Badan aku lenguh2 and tak larat nak berdiri.. hmm.,. dalam pukul 7 lebih, aku dapat lelapkan mata.. sampai aku tersedar pukul 5 lebih pagi kowt..? macam tulah.. aku nak menggeliat tau.. tiba-tiba bahagian betis aku, sakit sangat! kene ular-ular.. sebelum balik dari seminar, aku memang kene kat dalam dewan sebab TERLALU SEJUK kat bahagian jari kaki belah kanan !!! okay kite berbalik balik cerita tadi.. aku mcam nak jerit! Tak boleh nak luruskan kaki! mcam KEJANG la katakan.. lebih kurang lah.. kakak aku yang sedang tidur nyenyak, aku panggil dia nora..  aku jerit pun macam tak ada rupa nak jerit, sebab aku DEMAM,, SELESEMA,, SUARA PUN SENGAU.. banyak kali aku panggil... tapi respond tak ada! aku nmpak kakak aku gerak2.. aku try panggil lagi,, tapi,, nasib aku malanglah.. Hampir-hampir aku nak menangis.! aku meraung pun macam dah tak ada suara! kawan2 tahu apa yang aku buat??  aku sebut kalimah ALLAH banyak2 kali.. aku sebut kalimah ALLAHUAKBAR banyak2 kali.. aku kata SAKIT! SAKIT! SAKIT! memang aku nak menangis sebab terlalu sakit! aku cakap ASTAGHFIRULLAH...banyak2 kali,, tak smpai seminit, kaki aku lega.. Ya Allah, waktu tuh aku cuma ada DIA sahaja.. sakitnya kaki aku tu, hanya DIA saja yang tahu.. kepas lega, aku tengok jam kat handphone aku.. but kaki aku memang still tak boleh luruskan.. perlahan2 aku cuba tdo mengiring..aku hanya mampu ucapkan ALHAMDULILLAH..!hanya kalimah itu yang mampu melegakan aku..!amin..! 


 

Lirik Lagu Buatku Di Sana - Mafa ft. Ronnie OIM

Sering harungi sendiri kekurangan diri
Hanya tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Chorus:
Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

*:
Masih kau hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa

**:
Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang dihati

Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku disana

[Ulang Chorus]

Ohhh

Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta

[Ulang *]

[Ulang **]